Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков беше доволен от представянето на тима си в първия официален мач за новия сезон срещу Младост Подгорица. В него родният шампион победи с 2:0 в първия мач от квалификациите в Шампионската лига и отива спокоен в Черна гора другата седмица.

"Доминирахме в мача и победата ни беше закономерна. Можехме да вкараме и още, но не успяхме, хубавото е, че не допуснахме гол", сподели Дяков след мача пред камерата на Diema Sport.

"Трудно беше, защото е първият ни официален мач. Всеки съперник в този етап на Шампионската лига има своите шансове и качества, но моите уважения към Младост Подгорица, но ние сме по-класни. Авансът от 2:0 не е достатъчен, отиваме в Подгорица да бием. Лудогорец ще е в атака на реванша", сподели още Дяков.

Той имаше по-различен партньор в по-задни позиции в средата на терена срещу черногорците. Става въпрос за Марселиньо, който по принцип е с доста по-офанзивни функции. Но според Дяков, бразилецът се е справил.

"С Марселиньо съм играл отдавна, сега просто беше с по-защитни функции, но ние имаме много класни футболисти и той се справи добре на позицията си. Задоволително представяне на нашия отбор като за първи мач за сезона", сподели Дяков и накрая се върна на миналогодишния резил срещу Милсами в Шампионската лига.

"Много различен е този състав сега като игра, в сравнение с миналия сезон. Тогава новите момчета не бяха готови срещу Милсами. Тази година трябва да изиграем доста мачове в Европа. Нямам проблем със здравето, всичко е наред. Благодаря на хората за подкрепата, усещахме я на терена, аплодисменти за публиката ни", завърши Дяков.