Българският евробоец Лудогорец излиза в мач с огромно значение далеч от родината. На стадион "Людски врът" в Марибор родният първенец ще се опита да сломи съпротивата на местния шампион и да влезе в групите на Лига Европа. 

Първата среща в Разград приключи при нулево равенство, така че крайният изход е съвсем отворен и крайно непредвидим. Добрата новина за "орлите" е, че освен победата, всяко голово равенство също ще ги прати напред, което си е все пак някакво предимство. 

Ако успеят да се справят със съпротивата на коравите словенци, българските шампиони ще запишат рекордното за наш тим шесто участие в груповата фаза на европейските клубни турнири и общо четвърто в тези на Лига Европа. 

Тази решителна битка ще можете да наблюдавате директно от 21:15 часа днес в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко най-интересно и минута по минута на GONG.BG. 

Лудогорец отива в Словения след няколко доста бурни дни. В неделя шампионите освободиха наставника Стойчо Стоев, а на неговото място временно застана Станислав Генчев. Той има нелеката задача да изготви печелившата тактика срещу отбор, който не просто трудно губи у дома, но дори не пуска голове. 

Марибор е в криза в представянето си във вътрешния шампионат, но по европейските терени се представя сравнително успешно. Словенците обаче показаха, че не са чак такова страшилище по време на мача в Разград, когато бяха 90 минути в глухо опълчение, но пък тактиката им даде резултат и се измъкнаха "сухи от водата" - без да инкасират гол, но и без да вкарат. А и как да вкарат, като не излязоха от полето си...

Още след първия мач наставникът им Дарко Миланич призна, че ще заложи на подобна тактика и на реванша. Това може и да е част от психологическата война в сблъсъка, тъй като на свой терен Марибор ще има нужда от голове, освен ако не разчита на продълженията и дузпите, за да вземе своето. 

Добрата новина за Станислав Генчев е, че няма контузени и наказани футболисти. Единствен с отбора за Словения не пътува Джоди Лукоки, което породи слухове, че крилото си готви трансфер в чужбина. Но за неговата позиция има достатъчно алтернативи, така че поне треньорът ще може да разчита на максимално боеспособен състав.