Лудогорец е на път да хвърли доста мощна трансферна бомба в последните дни на пазара. Според водещото бразилско издание Lance, разградчани са отправили официална оферта за левия бек на местния Гояс Жеферсон. 

Въпросният футболист наскоро навърши 22 години и според медията дори попада в разширената група от наблюдавани играчи за представителния тим на "селесао", макар все още повиквателна към него да изглежда доста далеч. 

Освен като краен бранител, талантливият футболист може да бъде ползван и като централен защитник. Но с оглед на бързината му, понякога е ползван дори и в по-предни позиции по левия фланг от треньорския щаб на Гояс. 

Според информациите, Лудогорец е предложил 1.5 млн. евро за него. По този начин българският шампион излиза на полпозишън за подписа му, изпреварвайки португалския колос Порто. "Драконите" засега само следят ситуацията около него, но без да отправят конкретна оферта, което може да се окаже решаващо в случая. 

През настоящата кампания Жеферсон е играл в почти всичките мачове на тима си в бразилския елит. Той е обявил на ръководството, че вече му е време да отиде в Европа и иска да бъде продаден, въпреки че има договор за още 15 месеца с родния си клуб.