Австрийският централен нападател Дени Алар е още една крачка по-близо до Левски. Той е получил разрешение да преговаря за личните си условия със "сините", което означава, че явно предложението на родния клуб за трансферна сума устройва досегашния му клуб Рапид Виена. 

В алпийската страна обявиха по-рано през седмицата, че столичани са готови да платят 300 хил. евро за родения в бивша Югославия футболист. Разрешението за продължаването на разговорите по трансфера е дошло лично от наставника Диди Кюбауер, който категорично не иска да използва Алар през новия сезон. 

По-рано представителите на тарана с над 100 гола в австрийската Бундеслига обявиха, че има "2-3 важни детайла" за уточняване с Левски. Според тях, най-важният от всички е правната сигурност на футболиста в България. Сега всички тези подробности могат да бъдат уточнени в най-кратки срокове. 

Наставникът на "сините" Петър Хубчев обяви, че има належаща нужда от още един централен нападател. Той освободи Валери Божинов, а на върха на атаката останаха само Станислав Костов и Илия Димитров. Първият, който е и топреализатор на отбора за миналия сезон, е наказан за мачовете с Ружомберок в Лига Европа, така че ще трябва да бъде ползван друг на неговата позиция срещу словаците.