Старши треньорът на Левски Делио Роси изпраща един от своите асистенти да гледа на живо съперника в Европа - Вадуц. Утре тимът, който играе във Втора лига на Швейцария, ще мери сили с елитния Цюрих, който се явява най-сериозният тест за Вадуц преди мачовете в Лига Европа срещу Левски.

Става дума за Феделе Лимоне, който е най-довереният човек на Роси в щаба му. Двамата са работили заедно в отборите на Лече, Лацио, Палермо и Сампдория, преди да се озоват в Левски.

До този момент опонентът на „сините“ изигра три контролни двубоя, които са част от лятната подготовка. Съставът на Роланд Врабец все още търси своята първа победа по време на спарингите. До този момент Вадуц направи 1:1 с Хохеменс, който се подвизава в Трета лига на Австрия, загуби с 1:6 от втория тим на Грасхопърс, но в този мач игра с доста юноши и завъртя 0:0 с Люцерн, който играе на ниво в елита на Швейцария.

Старши треньорът на Вадуц на този етап не е използвал в контролите голямата звезда на отбора Марко Девич, който не е обявен за контузен, но не е и записал минути в контролите.

Интересно е да се отбележи, че Вадуц и Левски не заложиха на много контролни срещи преди да се изправят един срещу друг. Днес „сините“ ще изиграят третия си мач по време на лятната пауза срещу украинския Олександрия. Битката е на „Георги Аспарухов" от 18.30 часа.