Наставникът на българския шампион Лудогорец Валдас Дамбраускас оприличи отбора на Малмьо с националния отбор на Швеция. Той заяви, че тимът му ще подходи много сериозно в двубоите в плейофите от Шампионската лига.

Дамбарускас стори това в интервю за литовския сайт „lrt.it“:

Антон Узунов
95 снимки

„Това е отбор, който иска да атакува, но знае как да го прави във всякакви ситуации. Затова и в един мач могат да играят по един начин, а в следващия по съвсем различен. Някак си бих сравнил Малмьо с националния отбор на Швеция. Тре Кронур е един от най-силните тимове в света, които използват класическата схема 4-4-2. Малмьо е много организиран и се справя отлично при статичните положения - както създава опасности от тях пред противниковата врата, така и се справя добре пред своята“, заяви специалистът пред „lrt.it“.

„Въпреки това си мисля, че Лудогорец има своите плюсове. Ние обичаме да доминираме. Като треньор предпочитам да имаме преимуществото, вместо просто да стоим и да дебнем за своите шансове. В същото време имаме тактическа гъвкавост. Мисля, че го показахме много добре срещу Олимпаикос. За гърците може да е изненадващо, че ние се справяхме отлично с контрола на топката в краката и доминирахме в притежанието. Наред с това вече играем много по-рационално отпреди и умеем да използваме възможностите си. Чакат ни големи мачове с Малмьо. Не всеки ден се получава такава възможност. Надявам се, че както Лудогорец, така и аз като треньор ще извлечем максимума от тях и ще използваме преимуществото си“, допълни още старши треньорът на Лудогорец.