Шведският шампион Малмьо допусна шокираща загуба с 2:3 от ИФК Гьотеборг в среща от 15-ия кръг на местното първенство. Небесносините имаха тотална доминация и буквално смачкаха гостите от Гьотеборг с футбол, но трябваше да преглътнат поражението, дошло от дузпа 44 секунди след изтичането на добавеното време. Точен от 11-те метра беше Тобиас Сана, като изпълнението се забави с още 5 минути и така срещата продължи точно 100.

Малмьо имаше тотално превъзходство в ударите, като отправи 33 срещу общо 6 за гостите. Точните във вратите пък бяха 13 на 3 за Малмьо. На 18-и август (сряда) от 22.00 часа Малмьо приема Лудогорец в първа среща от плейофния кръг на Шампионската лига.

И логично те поведоха в резултата още в 7-ата минута, след като Антонио Чолак откри резултата. Но само 10 минути по-късно гол-партито се пренесе пред вратата на домакините. Небрежно поведение на датския им защитник Ласе Нилсен предостави топката към Сигторсон. Ударът на исландеца е спасен от Далин, но при добавката ветеранът Маркус Берг се разписа в мрежата: 1:1.

Нелепите грешки в защитата на Малмьо продължиха и 10 минути след началото на втората част стана 1:2 след автогол на Ерик Ларсон, напълно контрастиращ от поведението на двата отбора.

Домакините вложиха много усилия и това се отплати в 86-ата минута, когато Абдул Малик Абубакари изравни за 2:2 след подаване от 10-ия корнер в мача за домакините. Ерик Ларсон центрира и ганаецът не сбърка с глава.

Секунди по-късно Малмьо можеше да стигне до обрат, но ударът на Чолак от ляво по диагонала мина високо над гредата. Но развръзката настъпи във 2-ата минута на добавеното време, когато съдията видя нарушение на резервата Петер Гваргис. Телевизионният коментатор от Канал 5 дори се зачуди дали нарушението е вътре или извън наказателното поле, след като Гваргис подкоси жестоко Маркус Берг.

Нямаше съмнение за цвета на картона, но имаше за мястото на нарушението, изглеждаше извън. При прегледа с ВАР обаче се оказа дузпа, която Тобиас Сана реализира след 5 минути чакане.