Вицешампионът на България и финалист за SESAME Купа на България - ЦСКА, започва своята атака към трето поредно участие в групите на европейски клубен турнир. На пътя на "червените" застава северномакедонския Македония Гьорче Петров.


Двубоят започва в 18:30 часа, като най-интересното от срещата в Скопие ще може да проследите тук, на Gong.bg.

Тимът от Борисовата градина започна доста далеч от убедително сезона в българския шампионат. В първия кръг от efbet Лига 31-кратните шампиони надвиха Арда с класическото 3:0 на стадион "Българска армия". Още в следващия мач обаче, воденият от Саша Илич тим стъпи накриво, завършвайки 1:1 в столичното дерби с Локомотив София. 
 
Сръбският наставник на "червените" изрази безпокойството си от трудните условия, които ще има в северномакедонската столица. Очаква се температурите да са много високи и легендата на Партизан заяви, че неговите възпитаници трябва да подходят с разум, за да извлекат позитивен резултат. Възможно е новият нападател на столичани Дюкенс Назон да запише първи минути. В групата попадна още Мено Кох, който лекуваше травма. Националът Георги Йомов обаче отпадна от сметките.
Носителят на Купата в Северна Македония извърши доста мащабна селекция за сезон 2022/23. Воденият от Мухарем Байрами тим привлече 8 нови попълнения. За македонския тим това ще е първи официален мач след над два месеца пауза. 
 
Тимът от Скопие имаше сериозни трудности с организацията на откриващия си мач в евротурнирите, като МВР на югозападната ни съседка и Бюрото по сигурност желаеха срещата да се играе в Струмица, не в столицата. В крайна сметка, едва преди броени дни стана ясно, че ЦСКА ще пътува до най-големия град в Северна Македония.