ЦСКА посреща ирландския Сейнт Патрикс в първи мач от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на “Васил Левски” тази вече стартира в 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT. Главен съдия на срещата е Мануел Шутенгрубер от Австрия.
“Червените” стартираха от втория предварителен кръг на надпреварата и елиминираха северномакедонския Македония Гьорче Петров след 0:0 в Скопие и 4:0 в София. В последния кръг от първенството тимът на Саша Илич победи с 5:1 Берое. Именно голеадата в последните два мача дава големи надежди на феновете на ЦСКА, че отборът ще реши изхода на сблъсъка още в София с убедителен успех.
 
Вчера от “Армията” представиха и новото си попълнение Дауда Бамба, който от няколко дена тренираше с “червените” на Панчарево. Столичният тим веднага картотекира новия си футболист и така бившият нападател на турския Алтай ще може да вземе участие в двубоя със Сейнт Патрикс. До последно под въпрос ще е Иван Турицов, който има проблеми с адукторите. Това бе и причината той да изиграе само 30 минути при победата с 5:1 над Берое. 
На трибуните да подкрепя родния отбор ще бъде и легендата Христо Стоичков, който преди първия съдийски сигнал ще има и среща с феновете. Камата ще бъде специален гост на “Армейския следобед”, като събитието е организирано специално от клуба.
 
Сейнт Патрикс е доста по-напред в подготовката си, тъй като във Висшата лига на Ирландия са изиграли вече 24 мача. “Светците” също стартираха от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите, като елиминираха след продължения и дузпи словенския Мура. В последния си мач обаче Сейнт Патрикс завърши наравно с 1:1 с Дъндолк, като допуснаха изравняване в края на срещата.