Отборът на ЦСКА отпадна безславно от Лига на конференциите, след като допусна второ поражение от румънския Сепси. Във втория мач, който се игра в Румъния, българският тим загуби катастрофално с 0:4 и така с общ резултат 0:6 приключва рано-рано европейската си авантюра.

Футболистите на Нестор Ел Маестро показаха своята слабост от първия двубой в София и отново допускаха наивни грешки в отбрана, от които по отличен начин се възползваха футболистите на Сепси.

В следващия кръг румънският тим ще има за съперник отбора на Актобе, който отстрани Торпедо Кутаиси.

Start-photo.bg
100 снимки

Едва след няколко секунди игра Санянг и Шафранка се „хванаха за гушите”, след нарушение на румънския футболист срещу бранителя на „червените”, които в днешния двубой играят в изцяло черен спортен екип. След кратко пререкание между двамата, главният рефер ги предупреди устно и ясно показа, че няма да прави компромиси в следващата подобна ситуация.

Първата реална голова възможност в мача дойде още в 4-ата минута, когато домакините изпълниха бързо фал, при който Щефанеску се оказа зад отбраната на ЦСКА, напредна по лявото крило и стреля по диагонала, но за щастие на Бусато, покрай вратата му. Българският тим отговори секунди по-късно, като Дюкенс Назон получи на границата на наказателното поле и стреля, а след рикошет топката излезе в първи ъглов удар.

В 8-ата минута Фаетон също пробва късмета си с далечен изстрел, но топката не затрудни по никакъв начин вратаря на домакините, който улови без проблеми.

Постепенно тимът на домакините успя да наложи своя стил на игра и се настани по-трайно в противниковата половина. Удари към вратата на Густаво Бусато обаче липсваха.

В 18-ата минута ЦСКА показа стара слабост в отбрана. Домакините отнеха топката в центъра на терена, а Щефанеску бе изведен зад отбраната на „червените”. Крилото на Сепси напредна много добре, навлезе в наказателното поле, където освен бранител на гостите, успя да финтира и Густаво Бусато. Бразилецът се опита да избие топката от краката на Щефанеску, осъществявайки лек контакт. Футболистът на Сепси се възползва от ситуацията и се строполи на земята, а главния рефер показа бялата точка. Зад топката застана Козмин Матей, който стреля прецизно в долния десен ъгъл на вратата.

След попадението футболистите на Сепси продължиха да бъдат по-активния тим на терена, и този който създаваше по-опасните положения в срещата. ЦСКА отговори със слаб удар на Мено Кох с глава, който обаче мина над вратата. 

Едва в 39-ата минута футболистите на Нестор Ел Маестро сътвориха нещо интересно пред противниковата врата. След размяната на няколко бързи паса пред наказателното поле на Сепси, Кареасо получи в пеналта и веднага комбинира с Назон на точката на дузпата. Нападателят се завъртя и стреля силно, но бранител на румънците блокира топката.

В продължението на първото полувреме ЦСКА се опита да упражни териториален натиск, който обаче не доведе до сериозни опасности пред вратата на Роланд Никзули.

На почивката Нестор Ел Маестро предприе промяна в състава си, вадейки от игра Санянг и пускайки на неговото място Тибо Вион. В първите минути на втората част гостите опитаха да пресират своя противник, а атаките на българския тим предимно преминаваха през левия фланг, където застана влезлият на полувремето Вион.

В 59-ата минута Густаво Бусато се отличи с великолепна проява, с която спаси сигурен гол. След грешка в редиците на българския тим, Паун бе изведен сам срещу Бусато и стреля, но бразилският страж излезе напред и успя да отрази изстреля на румънския футболист.

Задачата за ЦСКА стана изключително трудна в 71-ата минута, когато „червените” инкасираха пореден гол във вратата си. Той дойде след нова колеблива проява на българския тим в отбрана. След атака отдясно, топката бе центрирана на противоположния фланг, където Турицов позволи тя да мине зад гърба му. Там дебнеше Матей, който реши да стреля от въздуха. Ударът му обаче не се получи, топката тупна и попадна право в резервата Адан Аганович, който бе оставен непокрит на няколко метра от голлинията. Нападателят на Сепси стреля необезпокояван от никого и порази целта за 2:0.

Малко след това Рондон бе изведен абсолютно сам срещу Бусато, но Махмутович направи решителна намеса непосредствено преди влезлият като резерва футболист да стреля към вратата.

Точка на спора на „Сепси Арена” сложи Варга, който се разписа с красиво изпълнение. Домакините организираха контраатака, която завърши с пас към Варга, появилият се през втората част футболист спря топката на гърди и веднага след това стреля по земя, за да остави безпомощен Густаво на българската врата.

В продължението на мача Сепси стигна до втора дузпа, която този път бе направена от Мено Кох. Капитанът сбърка фатално, след като позволи да бъде елементарно финтиран в наказателното поле. Наказателният удар бе превърнат в гол от Алими.

FT | СЕПСИ – ЦСКА 4:0 (2:0 в първия мач)

1:0 Матей 19' (д)

2:0 Аганович 71'

3:0 Варга 90'

4:0 Алими 90' (д)

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг, реванш

Стадион: „Сепси Арена“, град Сфънту Георге, Румъния

Рефер: Елдорян Хамити, Албания

Сепси: 1 Никзули, 20 Думитреску 🟡, 44 Балаша, 13 Д. Чоботариу, 82 Нинай,  6 Паун, 21 Алими, 8 Йон (77 Аганович), 10 Матей (97 Варга), 11 Щефанеску 🟡, 18 Шафранка (99 Рондон)

Старши треньор: Ливиу Чоботариу

ЦСКА: 1 Бусато, 4 Кох, 22 Махмутович 🟡, 13 Кордоба, 3 Санянг (15 Тибо Вион), 19 Турицов 🟡 (20 Дончев), 26 Кареасо, 7 Линдсет (8 Шопов 🟡), 14 Хайнц (10 Шагоян), 11 Фаетон 🟡 (30 Асприля), 9 Назон 🟡

Старши треньор: Нестор Ел Маестро