ЦСКА завърши 0:0 с Шахтьор Донецк в най-авторитетната си контрола на лагера в Австрия. Така "червените" водени от Нестор Ел Маестро нямат поражение от мачовете в алпийската страна. До този момент "червените" спечелиха и двете си проверки в Австрия, след като победиха японския Нагасаки с 3:0 и руския УФА с 2:1.

ЦСКА започна добре двубоя и още в 4-ата минута, след центриране отдясно играч на Шахтьор игра с ръка в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа. Пет минути по-късно Шахтьор изпусна от изгодна ситуация да поведе в резултата, но Китанов спаси отбора си от попадение. ЦСКА отвърна с опасна атака, но не сполучи.

На няколко пъти футболистите на ЦСКА опитаха да направят отлични контраатаки, но тимът от Донецк умело използваше изкуствената засада. Доста равностойна игра между двата тима в първите 30 минути на срещата, а чистите голови положения почти липсваха. 

В 33-ата минута на двубоя Николай Бодуров се намеси доста добре в отбрана при опасна атака на Шахтьор, последва корнер, но отново Бодуров се прояви добре и предотврати опасността. ЦСКА отвърна с опасна атака, но пасът на Десподов, който напредна добре и спечели терен не намери добре Александър Георгиев.

Шахтьор организира опасна атака в края на първата част, но Перейра се намеси добре и изчисти кълбото в корнер, след изпълнението не последва опасност за Китанов. Така двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

През втората част в отбора на Шахтьор бяха направени куп промени като на терена се появи и игралият в ЦСКА Жуниор Мораес. Още в първата минута след почивката Бутко намери Коваленко отдясно в наказателното поле на ЦСКА, но с удар от точката на дузпата той не намери целта. В 49-ата минута хубав пас позволи на Мораес да стреля към вратата на Китанов, но топката излезе в аут. Минута по-късно Десподов стреля от пряк свободен удар, но Кудрик улови кълбото.

В 60-ата минута на двубоя Десподов напусна терена и беше заменен от Антов. Малко по-късно в игра влязоха Джеси и Тиаго, а напуснаха Никола Колев и Рубен Пинто. В последните петнадесетина минута Перейра и Лясков напуснаха играта, а на терена се появиха Дюлгеров и Секулич.

От пряк свободен удар в 82-ата минута Ракитски стреля добре от пряк свободен удар, но Китанов се намеси добре и овладя кълбото. Най-опасният играч за Шахтьор през втората част Додо тормозеше отбраната на "червените", но тя действаше в синхрон и не позволяваше на съперника да открие резултата.

Мораес имаше възможност да открие резултата, но Китанов се справи със ситуацията. Джеси пусна отлично топката към Тонислав Йорданов, който от седем метра прати кълбото в аут. В последните минути ЦСКА натисна съперника, но удар на Секулич беше париран от съперников бранител.

В крайна сметка ЦСКА и Шахтьор не се победиха и завършиха 0:0.

Контролна среща: ЦСКА - Шахтьор 0:0

Стартов състав на ЦСКА: 33. Георги Китанов (в), 14. Ангел Лясков, 5. Николай Бодуров, 4. Божидар Чорбаджийски (к), 24. Стивън Перейра, 15. Кристиян Малинов, 6. Рубен Пинто, 22. Никола Колев, 18. Александър Георгиев, 19. Кирил Десподов, 21. Тонислав Йорданов

Резерви: 12. Слави Петров (в), 23. Александър Дюлгеров, 29. Борис Секулич, 26. Валентин Антов, 8. Едвин Джеси, 20 Тиаго Родригес

Извън групата останаха Витаутас Черниаускас, Данте Стипица, Фернандо Каранга, Енрике Рафаел, Стойчо Атанасов, Жанио Бикел, Жоржиньо, Пламен Гълъбов и Жеферсон Телес.

Фернандо Каранга и Енрике Рафаел все още не са готови за игра, а Стойчо Атанасов получи контузия и отпадна за всички контроли в Австрия.

Бикел, Жоржиньо, Гълъбов и Жеферсон получават почивка.

В мача днес ЦСКА ще играе в титулярните си цветове - червено, бяло, червено. Футболистите ще излязат със специален екип, предоставен от Адидас за контролите в Австрия.

Екипировката за новия сезон ще бъде представена на 7 юли на стадион „Българска армия" в контролата с Царско село.