Ръководството на ЦСКА информира, че ще обжалва санкцията от 3 мача, която УЕФА наложи на капитана Николай Бодуров. 31-годишният бранител заедно с Кристиян Малинов бяха изгонени след края на драматичния реванш срещу ФК Рига от първия квалификационен кръг на Лига Европа, като двамата отнесоха идентични санкции заради мелето, което инциираха.

Ето какво гласи официалната позиция, публикувана на клубния сайт:

Европейската футболна централа изпрати официално писмо до ЦСКА, в което уведомява клуба ни, че защитникът Николай Бодуров и халфът Кристиян Малинов са със спрени състезателни права за 3 мача.

Санкцията е наложена заради директните червени картони, които бяха дадени на двамата ни футболисти след последния съдийски сигнал на мача между Рига и ЦСКА в Латвия на 19 юли, който спечелихме след изпълнение на дузпи и се класирахме за втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Във видеоматериалите, които бяха разпространени след спречкването между играчи на Рига и ЦСКА, не се вижда провинение на Бодуров. Поради тази причина клубът ни обжалва наказанието на капитана и вярваме, че УЕФА ще разгледа обстойно видеоматериалите, които ЦСКА предостави и ще намали наложената санкция.

Бодуров и Малинов не взеха участие в мача срещу Адмира Вакер заради червените картони в Рига. Тиаго Родригес, който беше изгонен в Латвия след два жълти картона, изтърпя наказанието си и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за реванша в Австрия.