ФК Рига посреща ЦСКА в решаващ мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа на стадион „Сконто“. „Червените“ имат гол аванс, след като постигнаха минимална победа с 1:0 срещу латвийския си съперник в първата среща на стадион „Българска Армия“.

Мачът между ФК Рига и ЦСКА е от 19.30 часа. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го гледате директно по DIEMA SPORT. Онлайн-излъчването му ще е на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA.

Кирил Десподов е напълно възстановен от контузията, заради която не взе участие в първия мач, а старши треньорът Нестор Ел Маестро не обяви дали нападателят ще попадне в стартовия състав.

Десподов по всяка вероятност ще предизвика промяна в тактиката на Ел Маестро. Няма да е учудващо, ако сърбинът пусне именно Десподов на върха на атаката, нещо което му се е случвало няколко пъти през миналия сезон под ръководството на Стамен Белчев.

По този начин Ел Маестро ще може отново да използва пълноценно качествата на Тиаго Родригес в средата на терена - нещо, което бе очевидно като липса в първия двубой срещу латвийците от Рига миналата седмица.

Въпреки че стана автор на победния гол, Тиаго се чувстваше доста непривично на върха на атаката, а още повече се усещаше липсата му в халфовата линия.

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро очаква агресивна игра от страна на Рига в утрешния мач-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Латвийците имат да наваксват гол пасив от първия мач и ще играят по-офанзивно в реванша на стадион "Сконто".

"Няма да бъде лесно. Рига играха агресивно и в първия мач, утре очаквам подобна игра от тях. Нормално е да съперникът да действа агресивно. Агресията е важна във футбола, но не е всичко. Рига са опасни при статични положения и трябва да внимаваме", каза Ел Маестро преди официалната тренировка на отбора за мача.

Наставникът потвърди, че Кирил Десподов е напълно готов за игра и вероятно ще започне като титуляр утре.

"Не очаквайте да ви кажа кой ще играе и каква ще бъде тактиката ни. Ще пусна най-добрите 11 в момента. Кирил е напълно готов, а дали ще играе - ще видите утре. Ако вкараме първи гол, за Рига ще бъде много трудно да навакса. Имаме добри шансове да продължим напред. Все още не знам докъде може да стигнем в Лига Европа. Ако отстраним Рига, ни чака Адмира, отбор, който познавам много добре. Те са млади и неопитни, но понякога това е предимство", сподели Ел Маестро преди срещата.

Той обясни и мотивите си да избере Николай Бодуров за първи капитан на отбора.

"Бодуров е логичният избор за капитан на ЦСКА.Той е естественият лидер на отбора, има голям опит и за мен беше логично той да бъде капитан", каза още Ел Маестро.

Треньорът на ФК Рига Виктор Скрипник демонстрира самочувствие преди реванша.

"Вече познавам добре играчите. Те нямаха задача на всяка цена да се хвърлят в атака в София, трябваше да играят компактно в отбрана и да изчакат моментите напред. Създадохме две добри голови ситуации. Съжалявам, че не успяхме да ги вкараме. Не можем да блокираме всички удари от 30 метра. Можем да поздравим футболиста, който стреля по този начин. Нека го кажа отново - не съм доволен, че загубихме, но съм доволен, че сме в битката. Имаме реални възможности да оправим нещата в реванша", заяви Скрипник.

"Гарантирам, че отборът ще хвърли всички сили, за да преодолее този кръг. На хартия ЦСКА е фаворит, но доказахме, че можем да играем футбол, а и Световното първенство показа, че няма невъзможни неща. Играем срещу отбор с много високи цели и бюджет. Не искам да се сравняваме, но след показаното определено заслужавахме повече", добави треньорът на ФК Рига.

Ако ЦСКА се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, съперник на отбора ще бъде австрийският Адмира Вакер.

Ето и групата на ЦСКА за гостуването на ФК Рига: Витаутас Черниаускас, Данте Стипица, Борис Секулич, Стивън Перейра, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Пламен Гълъбов, Жеферсон Телес, Ангел Лясков, Валентин Антов, Кристиян Малинов, Жанио Бикел, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Едвин Джеси, Жоржиньо, Енрике Рафаел, Кирил Десподов, Тонислав Йорданов

Мачът между ФК Рига и ЦСКА е от 19.30 часа. За вас ще го следим минута по минута на GONG.BG, а ще можете да го гледате директно по DIEMA SPORT. Онлайн-излъчването му ще е на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA.

Ники Александров, специален пратеник на Gong.bg в Рига