Родният вицешампион ЦСКА гостува на румънския Сепси в мач-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Срещата на стадион „Сепси Арена“ в Сфънту Георге стартира в 20:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим на живо всичко най-интересно от сблъсъка.

„Червените“ имат тежка задача на реванша в Румъния, след като слабата продукция на тима в първия сблъсък със Сепси доведе до домакинско поражение с 0:2 на „Българска армия“. Загубата се оказа и последният мач на Саша Илич като старши треньор на ЦСКА, тъй като сръбският специалист бе освободен от поста, а на негово място се завърна Нестор Ел Маестро, който ще направи повторния си дебют тази вечер вечер.

LAP.bg
8 снимки

ЦСКА не показа нещо вълнуващо и в efbet Лига, където стартира с разочароващо нулево равенство срещу Хебър в Пазарджик, преди да победи новака Крумовград с минималното 1:0.

Ако съумеят да елиминират Сепси, „червените“ ще се изправят срещу казахстанския Актобе или Торпедо Кутаиси от Грузия.

Аут за тази среща е Амос Юга, за който Ел Маестро разкри, че ще се възстановява между три седмици и един месец. Освен него, с дълготрайни контузии са още Юрген Матай, Брадли Де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. Нападателят Данило Асприля пък изтърпя наказанието си и ще бъде наличен. Тимът пък ще бъде изведен от нов капитан тази вечер в лицето на защитника Мено Кох.

„Чувствам, че имам недовършена работа в ЦСКА, където се чувствам като у дома си. Обичам много този велик клуб и изобщо не размишлявах. Имахме четири много интензивни дни и свършихме много работа. Фокусът ни беше върху мача утре (б.р. - днес). Но сезонът продължава и след този мач, без значение от резултата. Отговорът, който видях в играчите, беше положителен. Искам отборът да играе различен стил, в сравнение от миналата година и от преди пет години, когато бях тук. Без да ви казвам твърде много, ще играем по по-активен начин, по начин, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА, към който има такива очаквания. Моите очаквания са като на клуба и феновете – възможно най-високи. Със сигурност утре ще бъде много трудно да продължим. Със сигурност сега съм по-добър треньор, отколкото преди пет години. През тази седмица отново се чувствам жив. Обратно на терена съм и това ме прави много щастлив“, заяви Ел Маестро на първата си пресконференция обратно в ЦСКА.


20:00 часа | СЕПСИ – ЦСКА  (2:0 в първия мач)

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг, втори мач

Вероятни състави на двата отбора:

СЕПСИ (4-2-3-1): Никзули – Думитреску, Балаша, Д. Чоботариу, Аганович – Паун, Алими – Йон, МАтей, Стефанеску – Шафранка

Старши треньор: Ливиу Чоботариу

ЦСКА (3-4-3): Густаво Бусато – Браян Кордоба, Мено Кох, Християн Петров – Иван Турицов, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет, Сейни Нанянг – Данило Асприля, Тбиас Хайнц, Матиас Фаетон

Старши треньор: Нестор Ел Маестро


Главен съдия: Елдорян Хамити, Албания

Стадион: „Сепси Арена“, град Сфънту Георге, Румъния