Отборът на ЦСКА излиза в може би най-важния си мач за сезона. „Червените” гостуват на швейцарския гранд Базел в двубой, чийто залог е място в груповата фаза на Лига Европа. Българският тим за последно участва в тази фаза на турнира преди цели десет години.

Мачът на стадион „Санкт Якоб Парк” в Базел е с начален час 21,30 и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим най-важното от срещата минута по минута.

Въпреки че се намира в криза от началото на футболния сезон в Швейцария, Базел е смятан за фаворит в мача. В първите два двубоя от шампионата тимът на Чириако Сфорца не успя да запише победа и регистрира едно равенство и едно поражение. Като единствено тимът на Сион е с по-лоши показатели.

В същото време отборът на Стамен Белчев показва игра на приливи и отливи. До този момент в турнира „червените” отстраниха тимовете на Сайрийнс, БАТЕ Борисов и Б36 Торсхавън от Фарьорските острови. При жребия ЦСКА определени имаше късмет, като и трите двубоя се играха на стадион „Българска армия”. През укенда столични отстъпиха на Локомотив Пловдив в мач за първенство.

Твърдо аут за срещата са бранителите Петър Занев и Иван Турицов. Двамата са контузени и дори не заминаха с групата за Швейцария.

Самият наставник на ЦСКА Стамен Белчев също призна, че това е най-важният мач за него като наставник на „червените” до този момент. Ето какво сподели той на пресконференцията преди срещата:

"Не знам дали е най-трудният, но това е най-важният ми мач начело на ЦСКА. Отборът на противника има добра скорост в атака, компактни са - това е, което мога да отлича. Най-важното е да имаме скорост в атака и да владеем повече топката - това, което според мен са силните страни на Базел.

Надяваме се да имаме търпение - и в атака, и в защита. Подготвени сме за вариант дузпи. Имаме седем човека, от които в последния момент ще реша кои 5 ще изпълняват. В един мач всичко може да се случи, така че имаме готовност. Важното за нас е да победим, без значение дали ще е в редовното време или в продълженията".

78 снимки


21:30 БАЗЕЛ – ЦСКА 0:0 /пряко по DIEMA SPORT 2/

Стадион: „Санкт Якоб Парк”, Базел

Рефер: Иван Кружляк (Словения)

Вероятни състави:

Базел: Николич, Гьомерт, Алдерете, Падула, Видмер, Щокер, Фрай, Кампо, Пюлюлю, Ван Вон Волфсвинкел, Артур

Старши треньор: Чириако Сфорца

ЦСКА: Бусато, Гълъбов, Матей, Антов, Мазику, Тиаго, „га, Йомов, Санкаре, Кейта, Али Соу

Старши треньор: Стамен Белчев