ЦСКА излиза срещу Зоря Луганск в битка за първа победа в Лигата на конференциите през този сезон. Срещата е днес, с начален час 19:45, а Gong.bg ще проследи всичко най-интересно от двубоя. 

ЦСКА няма победа в гостуване в Европа вече 7 поредни мача. Последният успех бе при знаменитата визита на Базел (3:1) в Швейцария на 1 октомври миналата година. Към това трябва да прибавим и факта, че "червените" все още нямат победа в Украйна, а освен това треньорът Стойчо Младенов няма успех в еврогостуване начело на тима от над 18 години. Последно той усети вкуса на победата на 30 юли 2003 година при визитата на Пюник в Ереван.

Двата отбора излизат в този мач в доста различно настроение. Зоря е в страхотна форма от 4 поредни победи, последната от които бе впечатляваща с 6:1 като гост на Металист Харков.

В същото време ЦСКА е на обратния полюс. Отборът спечели само 1 победа в последните си 4 мача във всички турнири и тя бе за Купата на България срещу Арда. В последния си мач "червените" разочароваха много, губейки у дома с 1:3 от Локомотив Пловдив.

И двата отбора имат кадрови проблеми преди днешния мач. Домакините са без контузените Шевченко, Кочергин, Кабаев и Назарина. Стойчо Младенов не може да използа наказания Вион, както и контузеният Кох. Карол Метс пък няма картотека, така че няма как да играе. Добрата новина е, че Георги Йомов се размина със сериозна травма от мача с Локомотив Пловдив и се очаква дори да бъде сред титулярите.

Ето и вероятните състави на отборите:

Зоря: Мацапура, Фаворов, Вернидуб, Имереков, Снурницин, Буцела, Громов, Цвек, Саядманеш, Захеди, Гладки;

ЦСКА: Бусато, Турицов, Лам, Матей, Мазику, Жеферсон, Юга, Кери, Йомов, Вилдсхут, Кайседо