След изклчително турбулентните дни, последвали резила на ЦСКА в efbet Лига срещу Черно море, сега е време за нови емоции на "Армията". "Червените" приемат хърватския Осиек във втория квалификационен кръг на Лига Европа и нямат друг избор, а дори и са задължени, да преследват убедителен успех. 

Този мач стартира в 20:30 часа, а въпреки всички трусове, българският отбор е огромният фаворит в този сблъсък. Причината е, че ръководството хвърли огромни инвестиции в подсилването на състава, осигури огромната част от новите попълнения още за старта на подготовката, така че извинения при провал няма. 

Гоелмият коз на тима седи на треньорската скамейка. Там вече официално конците дърпа носителят на КЕШ с Цървена Звезда от 1991 г. Люпко Петрович, който беше назначен на поста на мястото на Добри Митов след излагацията срещу "моряците". Досега той се водеше помощник и консултант. 

Не само богатат и пъстра биография на 72-годишния сърбин е причина "червените" да разчитат на успех с него на пейката. Той започна кариерата си и именно в Осиек преди вече повече от 30 години, след което изкачи върховете в професията с Цървена Звезда и другите тимове, които ръководи. 

Петрович е стара лисица и е водил не един и два мача, в които важен е резултатът, а не играта на отбора. И е доказвал неведнъж, че може да изкопчи необходимия такъв срещу далеч по-класни опоненти от Осиек, който дори не е сред трите гранда на Хърватия. 

Съперникът на българския представител е доста скромен и няма как да буди страх. Треньорският щаб и ръководството разчитат предимно на местни момчета, както и на няколко чужденци. Сезонът в Хърватия стартира със седмица по-късно от efbet Лига, така че със сигурност "червените" имат повече игрови ритъм. 

Така че всичко сочи към победа, при това с добър резултат, за водения от Люпко Петрович тим. Единственото, което може да го спре от предначертания му лесен път, е свързано с вътрешните конфликти. Ако те бъдат преодолени, Осиек не би трябвало по никакъв начин да е пречка. 

А и наградата за прескачането на втория квалификационен кръг на Лига Европа е огромна. Пред победителя от този мач се ширва ясен път към плейофите за групите в турнира, защото следващото стъпало изглежда дори и по-лесно. Защото то ще е победителят измежду украинския Зоря Луганск и черногорския Будучност Подгорица. Така че "червените" просто са задължени и нямат право да се спънат в Осиек.