Лудогорец мина през Жалгирис и продължава напред - оцеля. Това не трябва да се приема като голяма новина, най-вече на база представянето в Европа предишни години. По презумпция този етап от турнира Лудогорец трябва да минава лесно. Футболът обаче е интересен спорт и понякога предлага доста изненади. Разградчани сами си направиха живо труден, допускайки загуба във Вилнюс и гол в началото у дома. Всъщност след мачовете с Жалгирис може да се направят няколко извода:

- Лудогорец вече е достатъчно рутиниран отбор да излиза от трудни ситуации. Показа го за 45 минути снощи, в които разнищи Жалгирис и почти не даде възможност на литовците да играят с топката. Да! Лудогорец не е в топ форма и това е нормално, но най-важният резултат за момента е постигнат.

Лудогорец се справи с очакванията, обърна и отстрани Жалгирис

- Светослав Дяков е фундаментален за Лудогорец футболист. Дори, може би, е най-важният. И снощи ясно си пролича - Дяков е лидер, а и не само. В спортно-технически план капитанът е изключително важен елемент от машината на Георги Дерменджиев. Изнасянето на топката минава през Дяков. Той се връща, поема и разпределя. Нещо, което липсваше в Литва и там ясно си пролича, че все Светослав Дяков няма достоен заместник на своя пост в Лудогорец. Всъщност липсата на капитана се усеща винаги, когато той не е на терена – било то срещу Жалгирис или срещу някой новак в елита, например. Да, Дяков сбърка снощи и Лудогорец допусна гол. Да, Дяков лиши Лудогорец от точка срещу Арсенал миналата година, но който не играе, той не прави греши. Грешките на Дяков, в съотношение с приноса му към отбора, са твърде незначителни.

Дяков: Посвещаваме победата на Владо Стоянов

- Лудогорец има нужда от освежаване с нови попълнения, за да се развива – задължително трябва да бъдат закупени класни централен защитник и вътрешен полузащитник.

- Новият вратар Броун играе прекрасно с крака и мисли бързо, за други изводи е твърде рано

Домусчиев: Искаме плейофа в Разград

- Малко за публиката на Лудогорец. Тя постоянно понася критики и иронични подигравки. Снощи публиката на Лудогорец помогна на отбора и това е факт. Може би първия мач, в който феновете на шампионите показват, че целят моментите, в които на отбора е нужен малък импулс, за да тръгнат нещата. Да! Феновете на Лудогорец не са ултраси, които търсят юмручни схватки, не използват пиротехника и не правят уникални хореографии всеки мач, но какво от това? Това са си феновете на Лудогорец и толкоз. Точно поради тази причина жителите на Разград и околността заслужават всички предстоящи големи мачове да се играят на „Лудогорец Арена“, а не на „Васил Левски“.

Кирил Домусчиев: Това е Лудогорец! Непримирим и атакуващ

Всъщност най-важното е изводите да направи Георги Дерменджиев, който пък бе здраво критикуван и дори „сменен“ между двата мача. Дерменджиев доказа, че футболът му е много ясен и визитката му го показва.