Aguias de rapina* . Така бе озаглавен материалът за Лудогорец в един от водещите спортни вестници в Португалия преди мача с Брага. В превод - „Орлови нокти“. Димитър Димитров подостри ноктите, а футболистите ги използваха по най-добрия начин. Херо окончателно сложи своят отпечатък върху смазаната машина Лудогорец. Вече с чиста съвест можем да кажем – това е отборът на Димитров. Изисква се изключителна смелост за решенията, които треньорът на Лудогорец взе преди срещата. Да използваш система на игра, с която този отбор никога не е играл, да пуснеш футболист, който няма и една сериозна игрова минута със своите съотборници, да извадиш капитана си от титулярния състав, да пуснеш играч на позиция, на която играе за първи път в живота си. Все решения, които можеха да объркат всичко. Херо рискува и рискът се оказа оправдан. При негативен резултат щеше да го отнесе треньорът.

Пресата в Португалия: Българска самба разтърси скалата

Истината е, че Димитров е поставен в сложна ситуация, защото е ограничен откъм изпълнители. Ако има нещо, което в Лудогорец не бе направено както трябва, то това са входящите трансфери. Очевадно в клуба пропуснаха няколко трансферни прозореца, за да вдигнат нивото и да направят няколко крачки нагоре от към изпълнители. Да, взеха се няколко играчи, но няма как да кажем, но те не са по-добри от тези, с които отборът разполагаше. Към днешна дата разградчани имат доста по-ограничен състав от този преди 12 месеца. Реалното надграждане може да се случи само с по-смели идеи. Към момента единственият вариант Лудогорец да е интересен и разнообразен са подобни решения като това от снощи. Димитър Димитров е достатъно опитен треньор, за да го разбере. Когато нямаш голям избор, разнообразяваш по друг начин и в Лудогорец, до момента се получава.

Лудогорец - самочувствие, опит, тактика, Херо, успех...

На шампионите предстоят две сложни седмици с поредица от важни мачове. Пред отбора има няколко варианта. Първият включва домакински победи срещу Левски и ЦСКА, които ще предрешат шампионата. Между тези мачове е и двубоят с Брага, а трите точки от него означават само едно – мачове в Европа и след Нова година. Съществува и по-песимистичен вариант за развръзка на мачовете, при който както първенството, така и групата в Лига Европа могат да се завържат много. Нищо чудно в тази ситуация Лудогорец да жертва Купата на България. Това няма да е изненада.

Домусчиев поздрави отбора, постави цел

Ерата „Димитър Димитров“ в Лудогорец започва обнадеждаващо. Първите два етапа приключиха – Херо се вписа в обстановката и вече налага своите виждания за футбол. Следващият етап е изборът на нови играчи и донастройване на отбора по свой вкус. След като свърши и това, Димитров може спокойно да мисли и за по-сериозни успехи.

*Aguias de rapina – орлови нокти