Повече от 3 години изминаха от последния път, в който Левски прие мач от евротурнирите на своя стадион „Георги Аспарухов”. Ето че чакането приключи! Тази вечер в 20 часа „сините” ще се изправят срещу силния отбор на Марибор в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата ще може да проследите в Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

Феновете чакаха със свити сърца първия двубой в Словения, но той им даде поводи за оптимизъм. Момчетата на Люпко Петрович изиграха солидни 90 минути, а резултатът 0:0 остави интригата за реванша в София.

На „Герена” обаче Левски ще има едно голямо предимство – публиката, която само за ден изкупи всички билети и ще напълни до краен предел дома на „сините”с надеждата да си припомни големите европейски вечери от близкото минало.

Добрата новина за Люпко Петрович е, че ще може да разчита на новото попълнение Хеан Деса. Той обаче най-вероятно ще бъде ползван единствено като джокер. Контузени при „сините” са Деян Иванов, Сърджан Лукин и Мехди Бурабия. За Марибор единственият проблем е травмата на Котман.

„Може би бе по-леко в гостуването. Нямахме какво да губим. Резултатът не е лош. Дава шанс и на двата отбора да продължат. Шансовете са 50 на 50. Футболът е чудна игра. Никога не се знае. Мисля, че е важно да се концентрираме, да се събере, да играем така, както като гости. Всеки гол за противника тук, ще е равнозначен на два. Знам, че публиката ще бъде обаче плюс и тя ще ни стимулира”, заяви Люпко Петрович преди двубоя. „Марибор ще играе сигурно, както си мисли, че може да победи. А как е това, знае само онзи горе. Публиката може да те понесе да спечелиш. Феновете на Левски сами сте виждали на какво са способни. Очаквам мъжки мач, тактически добър и да го спечелим, и да зарадваме феновете“.

Труден мач очаква и треньорът на гостите Дарко Миланич: „Очаквам труден мач. Разбира се, опонентът ще бъде агресивен. Очаквам да се получат празни пространства, когато съперникът ни атакува. Те ще имат мотивация и от публиката си. Не мисля, че има фаворит след първия мач. Резултатът от първата среща бе 0:0. Нищо не се е променило от първия мач. Предстоят още 90 минути. Надявам се да сме краен победител.”