От ФК Копенхаген вчера официално обявиха, че белгийския Брюж е изпратил оферта за 19-годишния талант Мохамед Дарами. На своя сайт от съперника на Локомотив Пловдив поясниха, че в момента се водят преговори и няма гаранция, че ще бъде постигнато споразумение. В европейските медии от седмици се появяват различни информации за бъдещето на младия футболист, като в Италия го включиха в списъка с потенциални цели на Милан.

В същото време датчаните удължиха договора на 18-годишния защитник Елиас Джелерт до лятото на 2024 година.

„Елиас е друг голям талат от нашия набор 2003 и наскоро показа, че има бъдеще във ФК Копенхаген. Той е модерен десен бек с невероятно добра техника, висока скорост и голям капацитет за бягане“, коментира директорът по развитието Сун Смит-Нилсен.

Антон Узунов
49 снимки

„Засега той ще играе и ще продълги да тренира с отбора до 19 години, но с правилното развитие и правилното представяне имаме очакване, че той също ще направи последната стъпка и ще стане част от първия отбор“, добави Сун.

Джелерт бе част от тренировъчния лагер на датския гранд през лятото в Австрия и и участва в при победата над ЦСКА Москва в контрола.

„Това е мечта, която съм имал от много малък. Договорът сега е потупване по гърба за мен, което означава, че трябва да продължа да работя още по-упорито. Наясно съм с принципите на клуба и това може да улесни преминаването ми от младежите при мъжете, към което всеки трябва да се стреми. Сега всеки ден трябва да се боря, за да получа шанс да играя за клуба“, коментира самият талант.