Лудогорец се събуди. След дълбока дрямка, след малко кошмарни сънища, едно отваряне на очи... Лудогорец е буден и готов за нови подвизи. Мачът срещу Торпедо снощи показа, че този отбор има още какво да ни даде. Футбол, футбол и само футбол. Красив, комбинативен и резултатен футбол. Футбол, който свикнахме да гледаме от Лудогорец в последните години и футбол, който в един момент бе избледнял. Той обаче отново стана цветен. Лудогорец най-после изигра резултатен мач, в който отново не допусна гол – добра работа мистър Аутуори. Както обичат да казват при седемкратните шампиони – Най-доброто предстои!

Истината е, че Лудогорец изигра силно най-важният си мач. Мач, който вкарва в групите на Лига Европа. Българският шампион почти не позволи на гостите от Грузия да играят. С някои изключения разградчани контролираха изцяло събитията наа терена и това даде резултат. Новината е, че Лудогорец най-после вкара повече от 1 гол, но и създаде много голови положения. След срещата Пауло Аутуори призна, че за да има такъв мач трябва да се направят жертви. Жертвата този път бяха 2 точки срещу Славия. Ясно е, че за да играе по този начин на Лудогорец трябва свежест. В последните два месеца отборът игра в цикъл четвъртък-неделя – плътно, без почивка и това се отрази. Почивката от няколко дни също се отрази и Лудогорец отново заигра.

Сега следват нови 6 мача в груповата фаза на Лига Европа. Място, от където Лудогорец два пъти излиза и продължава мачовете си и след Нова година. Всичко зависи от жребия, но и от развитието на отбора. Българският шампион има две нови попълнения. Ако те се интегрират бързо това със сигурност ще има положителен ефект. Пауло Аутуори има десетина дни, за да ги „вкара“ в отбора, а той ще го направи.

Квалификационната кампания в Европа показа две неща – Лудогорец е толкова рутиниран отбор, че може да се измъква и в мачове, в които играта не върви (първата среща с Торпедо) и винаги има изключения от това правило (двубоите с МОЛ Види).

Всъщност Лудогорец изпълни план минимум за сезона – влезе в групи, а и вече има една купа след победата над Славия. До края ще гони още три цели – излизане от групите, титла и купа. Този път конкуренцията и на трите фронта ще е убийствена.

*Bom trabalho! – Добра работа!