Николай Бодуров и Кристиан Малинов са наказани за по 3 мача в Лига Европа, това става ясно от запитване на в. “24 часа” в медийния канал на евроцентралата. Решението е пратено в петък на “червените” с копие до БФС.

Санкцията идва след като двамата футболисти на ЦСКА се сдърпаха с футболисти на Рига в срещата-реванш от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа, който беше спечелен от "червените" с дузпи.

След края на двубоя двата отбора се сдърпаха, като казахстанският рефер изгони Бодуров, Малинов, Володимир Байенко и Богдан Ващук. По време на двубоя съдията показа още два червени картона, но за игрови ситуации. Още двама човека от “червените” го отнасят след доклада на съдията Фуркат Атажанов от Казахстан.

Това са администраторът на клуба Димитър Вутов, който също гори за 3 мача, и кондиционният треньор Томас Нойберт, който е санкциониран с два.

В доклада на рефера е посочено, че на Нойберт един път е направена забележка за излизане от техническата зона. 

От петък тече и 5-дневният срок, в който могат да бъдат поискани и мотивите по санкцията по наказателно дело 31497-UEL-2018/2019, за да се реши дали някоя от санкциите ще бъде обжалвана.

Това обаче е малко вероятно, защото Николай Бодуров е посочен като инициатор на мелето след мача, след като се сдърпал с капитана на домакините Володимир Байенко. След това връхлетял и Димитър Вутов, който нанесъл удар по играча на ФК “Рига”. И едва след това били изгонени Малинов и Богдан Ващюк. Основанието на червените картони на всички е “брутално поведение”.

Решението за наказанията е взето от председателя на спешната комисия на контролната, етична и дисциплинарна комисия на УЕФА Ханс Лоренц (Германия), като са му помагали Томас Хеа (Андора) и Кепа Ларумбе Беаин (Испания). Заседанието е било в петък.

Тиаго Родригес е наказан с 1 двубой, като санкцията му вече е изтекла и той ще може да играе на мача в Австрия.

При това положение Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на капитана си Бодуров и Малинов и в реванша Адмира Вакер в четвъртък, както и в първия двубой от третия предварителен кръг, вероятно срещу Копенхаген. Датчаните победиха с 2:0 като гост исландския Стярнан и може да се счита за участник в следващия кръг.