Бившият старши треньор на ЦСКА Гьоре Йовановски е на мнение, че „червените“ остават фаворит за краен победител в сблъсъка с Македония Гьорче Петров. Двата отбора завършиха 0:0 в първата среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, която се игра в Скопие. 66-годишният северномакедонски специалист, който води „армейците“ през есента на 2010-а, сподели пред „Мач Телеграф“, че атмосферните условия също са повлияли върху представянето на двата тима.

Гьоре Йовановски пое Работнички

източник: Gong.bg

„Не успях да бъда на стадиона в Скопие, защото водим подготовка с отбора ми - Кожув Гевгелия, но го гледах по телевизията. Изненадан съм, че Македония ГП измъкна 0:0, но и времето беше много тежко за игра. Пак ще кажа, че ЦСКА е далеч по-голям клуб и е фаворит за краен успех. Смятам, че е и по-качественият отбор. Но със сигурност при 40 градуса температура трудно се играе футбол“, заяви треньорът.
 
Според Йовановски, скромното съоръжение „Петър Милошевски“ на базата на ФФМ не е било най-удачният избор. 
 
„Жал ми е, че двубоят не се игра на Националния стадион – на осветление, след 21 часа, съвсем друг мач щеше да се получи. Футболистите и на двата тима дадоха максимума, който беше възможен за такива условия. В такава жега и Арсенал, и Реал Мадрид да дойдат, няма да могат да са на ниво. По-малкият стадион сигурно помогна на Македония ГП.
 
Иначе от ЦСКА не мога да откроя някой, който да ми е направил впечатление, а и не бях на трибуните, а пред телевизора“, каза наставникът на втородивизионния Кожув, който пое от началото на юли.
 
Относно реванша на „Българска армия“ бившият селекционер на Северна Македония смята, че „червените“ ще спечелят. 
 
„Като македонец подкрепям Македония Гьорче Петров, но и ЦСКА ми е скъп клуб, защото изкарах хубаво време и ми е мило, че съм бил треньор там, макар и за кратко. Очаквам ЦСКА да продължи напред в следващия кръг“, завърши Гьоре Йовановски.