Бившият халф на ЦСКА - Коста Янев, сподели очакванията си за срещите на "червените" със Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите. Той се върна и назад към 2009 година, когато ЦСКА елиминира друг ирландски отбор – Дери Сити след 1:0 в София и 1:1 в Дери. 

ЦСКА - Дери Сити 1:0

източник: Sofia Photo Agency

„Спомням си, че с Дери Сити станаха много здрави сблъсъци. Първата среща ги надиграхме категорично, а във втората теренът беше много крив и топките бяха много неприятни. Успяхме и в Ирландия да излезем напред в резултата, но ни изравниха в края. Заслужавахме да продължим напред, а след това отстранихме Динамо Москва и влязохме в групите. Големи мачове! 
 
Трябваше в София да е по-изразителна победата над Дери, но имахме много пропуски. В крайна сметка спечелихме с 1:0. Специфичното в играта на ирландците е, че разчитат изцяло на дълги топки. Липсва им комбинативност. Не са тактически толкова грамотни. Разчитат на силата и единоборствата. Така беше преди, сега не мисля, че нещо особено се е променило. Като цяло островитяните са с такъв стил. 
 
Надявам се ЦСКА да се справи сега със Сейнт Патрикс. Нека да покажат  добра игра, фаворити са и дано да успеят да продължат напред. Дано имат и спортното щастие. Като цяло всички държави израснаха футболно, а ние само си говорим едно и също. Стискам палци на родните грандове в Европа и дано успеят да се класират в групите. Да се вдигне коефициентът и всички да гледат с добро око на българския футбол. За всеки играч ще е голям плюс да пише във визитката му, че е участвал в евротурнир“, заяви пред "Мач Телеграф Коста Янев.
 
„Мисля, че ЦСКА може да реши всичко още в първата среща. Дано успеят да реализират ранен гол, това ще помогне много, а при втори такъв мисля, че всичко ще е ясно. По традиция българските отбори се справят с ирландските и съм убеден, че сега ще продължи това. Наистина играем добре с тях и явно не могат да се нагодят към нашият стил. Резонно ги побеждаваме и дано е така и занапред. При гостуването ни на Дери Сити беше тягостно поне за мен. Теренът беше крив и не знам как им дадоха лиценз изобщо. Нямаше атмосфера, трибуната беше само от едната страна. Беше като на мач от "В" група. Но това беше ситуацията и ние трябваше да се справим. Мисля, че сега ЦСКА ще успее да победи с разлика и вторият мач ще е протоколен“, завърши Янев.