Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев остана повече от доволен след триумфа на неговия отбор след пълен обрат срещу Базел в Швейцария (3:1). Белчев открои играта на неговия отбор в хода на целия мач и не пожела да извиси резервите на отбора, които в крайна сметка пратиха българите в групите на Лига Европа.

23 снимки

„Това е най-големият ми успех и най-важен в треньорската ми кариера. Поздравявам момчетата, че вярваха, че можем да победим и продължим. Поздравявам всички фенове на ЦСКА”, започна Белчев.

„Най-важна беше дисциплината. Трябваше да покажем организация. Бяхме добре разузнали опонента и противодействахме добре срещу силните им страни и се възползвахме от слабостите им и нашите силни страни. Всички спечелиха мача от отбора. И Тиаго, и Ахмед вкараха, но за това помогна целия отбор. Играчите трябва да бъдат винаги готови. Почваме с 11 човека, но когато се даде шанс на отбора от резервите, трябва да го направят. Опциите, които имам от пейката, са в атака. Нямам един защитник поради една или друга причина. Радвам се, че успяхме. Базел е солиден отбор  и знаехме, че ще е много трудно. Важното е, че Тиаго ни върна в мача, а този гол ни даде сили да си повярваме. Не искам да коментирам трансфери. Нека да се насладим на победата”.

„Без значение са съперниците в съблекалнята. Всеки иска да играе с именити тимове. Настроението в съблекалната е добро”, завърши Белчев.