Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев не беше в особено добро настроение след загубата от Клуж с 0:2. Белчев акцентира, че тимът му няма от какво да се срамува от шампиона на Румъния. Специалистът призна, че трябва да се извадят точните поуки и играта на отбора ще продължи да бъде сходна от мача в четвъртък, който се яви дебютен в Лига Европа.

„Според мен се получи един равностоен мач. Миг невнимание и загуба на концентрация при статичното положение при първия гол. Там знаехме, че отборът на противника има добри изпълнители и това им е силна страна. След това отборът загуби организацията си на игра, разкъсахме се на моменти и рискувахме – нямаше как. Трябваше, за да се върнем в мача. До първия им гол стояхме добре. След първото им попадение не се случиха идеите ни да играем по фланговете към вратата на съперника”, започна Белчев.

„Мисля, че до последно се опитвахме да имаме ситуации и ни трябваше един гол, за да се върнем в мача. За съжаление – не се получи. Неприятно е да загубиш в началото на кампанията, но не трябва да се отразява. Трябва да мислим за следващия мач след три дни. Мислим мач за мач”.

100 снимки

„В по-голяма част от мача Клуж игра това, което очаквахме. Знаехме, че отборът на Клуж има добри футболисти, които се справяха добре на моменти. На моменти и ние с нашите центрирания ги улеснихме, за съжаление. Мисля, че се представихме достойно и през по-голямата част от мача няма как да се срамува. Поуката, която трябва да изкараме, е, че след края на мача не трябва да съжаляваме за пропуснатите възможности”, акцентира Белчев.

„За мен специално няма никои титулярно място в състава, което да е сигурно. Всеки, който покаже качества, както и моментното състояние, играе. Винаги може да има размествания. Важно е играчите да са наясно, че когато получат шанс, трябва да се възползват и да бъдат полезни за отбора. Рома е фаворит в групата. Другата три отбора няма голяма разлика между тях. За нас всяка точка е важна. Въпреки така, че тези мачове се явяват бонус за нас и ние няма да се откажем в нито един мач да играем за точки. Ще се борим за тях.

„Санкаре беше недоволен, че е заменен – нормално. Няма играч, който като го заменят да е недоволен. Той изрази емоция, но всичко е нормално. Преди мача усетих малко превъзбуда в играчите и ги успокоих. Казах им, че е мач като мач и трябва да има баланс между емоции и желание и не трябва да се поддаваме на първото. Най-важното беше да имаме дисциплина. До първия гол я имаше, но след това не. След това те искаха да върнат гола и да спечелят мача. „Прегаряне” не трябва да има, защото когато човек е пренавит няма как да покажеш 100%. Трябва да си направим изводите и да ги приемаме по един и същ начин, без значение дали побеждаваме или не, както и да показваме постоянство.

„Благодаря на феновете за подкрепата през цялото време. Мисля, че футболистите се раздадоха, но трябва да продължим по най-добрия начин занапред”, завърши Белчев.