Ротациите на Саша Илич по състава на ЦСКА до голяма степен ще спрат за реванша с Базел. Дотук сърбинът винаги изненадваше с някое неочаквано име в стартовата си единайсеторка в Лигата на конференциите – срещу Македония ГП с Назон в Скопие и младоците Бауренски и Минков в София, срещу Сейнт Патрикс вкъщи с други доскорошни тийнейджъри – Асен Дончев и Християн Петров, а в Дъблин пък на върха на атаката започна Морено, припомня "Мач Телеграф".

Наказанието на Брадли де Нойер за двата мача с Базел пък превърна 20-годишния Християн Петров в откритието на вечерта, след като централният бранител се справи отлично на позицията на левия бек. Отделно силната колективна игра на практически всички стартирали футболисти на Националния стадион на практика бетонира местата им и за реванша.

С едно изключение – възможно е включилият се ударно от резервната скамейка Дауда Бамба да получи доверието на Илич и да поведе „армейската“ атака вместо Браян Морено.

Антон Узунов
34 снимки

Котдивоарецът с норвежки паспорт записа два мача за ЦСКАдотук, все в Европа, влизайки за по половин час срещу Сейнт Патрикс и Базел.

При такъв сценарий Морено ще се появи след почивката, като колумбиецът доказа, че успешно влиза в ролята на жокер. Трите му гола за ЦСКА дотук са все като резерва – с Локо Сф (1:1), Берое (5:1) и Септември (1:0).

Слави Шопов пък се завърна в групата след прекаран вирус, но заедно с Туфегджич ще отстъпят плеймейкърската роля на Линдсет, а по крилата пак ще бъдат Йомов и Гарсес.