Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов разкри, че е получил контузия в края на мача срещу албанския Партизани от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Футболистът на “жълто-черните” е бил настъпан от противников играч малко преди последния съдийски сигнал.

Втора победа за Ботев му донесе заслужено класиране

Ботев се наложи с 1:0 на Партизани и така след общ резултат 4:1 се класира напред в ЛЕ, където чака един измежду унгарския Вашаш и израелския Бейтар на 13 и 20 юли.

“Накрая на мача получих неприятно настъпване на малкия пръст на крака. Има известна болка. Ще направим снимка и се надявам всичко да е наред”, каза Балтанов.

Бризола: Горд съм, че помогнах на Ботев да продължи

“Още първия мач подходихме сериозно и имахме добра преднина. Днес Партизани паднаха духом след като вкарахме гола. Предстои тежка програма в първенството и мисля, че успяхме да спестим силите си днес”, допълни той.

“Докъде можем да стигне не знам. Ще видим с кого ще играем, ще излезем да покажем същия Ботев и срещу следващия съперник в Лига Европа. Най-важното е да радваме хората. От утре ще почнем да се подготвяаме за следващия мач”, каза още футболистът.

“Подготовени сме за първенството. Имаме и резерви, могат да се правят ротации. Целите са да имаме подобно представяне и през следващия сезон и се надяваме да се класираме по-напред в първенството. Взехме Купата на България, нарадвахме й се, но искаме още победи”, завърши Балтанов.