Атакуващият полузащитник на Ботев Пловдив Фелипе Бризола бе много щастлив след победата 1:0 над Партизани Тирана в реванша от първия предварителен кръг на Лига Европа. Именно 27-годишният бразилец вкара единственото попадение на бургаския стадион „Лазур”, с което окончателно подпечата визите за следващата фаза.

Втора победа на Ботев му донесе заслужено класиране

„Много съм доволен от този мач. Играхме много добре. Много съм щастлив, че вкарах с глава. Това не е обичайно за мен. Горд съм, че помогнах на Ботев да стигне до следващата фаза”, каза Бризола пред камерата на DIEMA SPORT 2.

Креативният полузащитник се разписа с глава в 22-ата минута след отлично центриране на Лъчезар Балтанов. „Наистина съм много горд. Сега знам, че мога да вкарвам с глава. Може да съм дребен, но винаги търся такива ситуации. Ако ще с глава, с крак, с гърди да вкарвам – важното е да е добре за Ботев.”

„Ботев има много добра динамика. Играем по целия терен с много подавания. Затрудняваме противниковия отбор. Имаме много класа и по върха на атаката, и по крилата.”

„Не, не знам много за Бейтар Йерусалим. Треньорът ще ни разкаже за този отбор и ние ще работим. Има време, в което да се подготвим. Направихме много сериозна предсезонна подготовка”, каза още Бризола.