Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов ще бъде на линия за реванша срещу Маритимо от третия предварителен кръг на Лига Европа. След края на нулевото реми на "Лазур" в Бургас се стигна до объркване дали жълтият картон, който халфът си изкара - негов втори в турнира, води до санкция. По силата на правилника в квалификационните кръгове футболист пропуска 1 мач, ако натрупа 3 официални предупреждения.

Ботев не разгада възела на Маритимо, ще пробва пак

Киров: Важното е, че не допуснахме гол

Балтанов все пак предпочете да се концентрира върху показаното на терена, където според него Ботев се е доказал като по-класният тим.

„Имахме някои ситуации, не бяха много, но можеше да се възползваме. Сега имам предимството да можем да вкараме гол на чужд терен. Шансовете са 50 на 50. Като цяло ние сме по-класният отбор и трябва да подходим концентрирано на реванша”, каза Балтанов.

„Опита се треньорът да ни обясни какво да очакваме, предвид факта, че не е гледал много мачове. Предвид тежкия терен мисля, че добре се представихме. Прибързвахме на моменти. Теренът също беше доста хлъзгав, това попречи.”

„Имаме равностойни футболисти. Който влезе, помага. Важното е да се възстановим за реванша. Мачът срещу ЦСКА също е много важен”, допълни Балтанов.