Автобусите с бултраси поеха към Тирана с полицейски ескорт

Автобусите с фенове на Ботев Пловдив отпътуваха от Крива паланка към Тирана с полицейски ескорт, съобщиха от Министерството на външните работи на България.

Консулът ни в Македония ще спасява феновете на Ботев

След бързата реакция на посолството на Република България в Скопие бе постигнато съгласие с органите на реда в град Крива паланка да бъде съставен акт за административно нарушение и налагане на минимална глоба в размер на 200 евро само на ръководителя на групата, а автобусите да бъдат ескортирани от полицейския патрул до границата, за да продължат пътуването си. 

Задържаха фенове на Ботев в Македония

По данни на местната полиция три автобуса с фенове на Ботев, пътуващи за Албания през територията на Република Македония, спират към 3.00 часа през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей изрисуват графити върху сградите за почивка. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българите отказват. 

Българският консул Венцислав Цветанов през цялото време бе на място в полицейското управление в Крива паланка. Той е предупредил и властите на пропускателния пункт на границата между Република Македония и Албания, албанската полиция и българското посолство в Тирана за оказване на пълно съдействие на групата с футболни запалянковци. 
Ботев гостува на Партизани Тирана днес от 18 часа българско време в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. 

Партизани - Ботев по DIEMA SPORT 2

Очаква се феновете да пристигнат навреме на стадиона, за да подкрепят българския отбор. 

В Крива паланка остава само ръководителят на групата И. В., който след произнасянето на дежурния съдия ще настигне с кола на посолството автобусите с фенове.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ботев Лига Европа

Евроучастници