„Защо да е чудо, ако ЦСКА елиминира Виктория Пилзен? Ще играе пред своя публика, а и вече показа, че срещу солиден отбор като Осиек, може да се представи на много високо ниво“, коментира пред „Мач Телеграф“ Ангел Червенков.

Той играе за отбора от 1984 до 1987 година, а освен това е бил и треньор на „Армията“.

„Ако отборът бъде много ефективен, ако започне с ранен гол, всичко е възможно. Видя се, че противникът не е от най-страшните. ЦСКА допусна грешки в Пилзен, но първият гол беше нередовен. Факт е обаче, че „червените“ допуснаха грешки в дефанзивен план. Според мен ЦСКА не бива да бърза, а да чака своите моменти. Всеки треньор поставя тактика и стратегия, но смятам, че ако отборът тръгне в атака, отзад ще се отворят пространства, което е опасно“, добави Червенков.

„Детайлно не мога да отлича някой футболист от Виктория Пилзен. Като отбор са добри, силни са на статични положения, а ЦСКА има проблеми точно при тях. Домакините трябва игрово да принудят противника да прави грешки. Как, кога, защо... да пресират, да притискат в правилните зони. Много е важен изборът на стратегия. Позитивното, което виждам е, че в ЦСКА има футболисти, които набират инерция. Натрупват опит и практика, и с помощта на публиката, искрено се надявам да успеят да сломят чешкия съперник. За нас е важно всеки български отбор да побеждава. Така се трупат коефициент и точки, защото огледалото е Европа, няма какво да се лъжем“, каза още специалистът.

„Амос Юга се превърна в един от основните полузащитници на ЦСКА. Малко изнервен е обаче напоследък. Това се видя и в срещата с Пирин Благоевград. Да, той дава баланс. Ако не играе, няма голям избор за наставника. Вион е десен бек, а другият вътрешен халф Жеферсон е ляв бранител. А това не е добре. Според мен на ЦСКА им трябва сериозен опорен халф, защото Юга не е чак кой знае каква класа“, смята той.

„Надявам се ЦСКА да продължи напред, без значение как. Дори и с дузпи. Ще е тежко, ще е голямо надлъгване, Но двата тима вече са се проучили и знаят своите силни и слаби страни“, завърши Червенков.

Четете повече новини в днешния брой на "Мач Телеграф".