Старши треньорът на Базел Александър Фрай не скри радостта си от класирането на отбора в груповата фаза на турнира на УЕФА Лига на конференциите.

Швейцарците елиминираха ЦСКА след успех с 2:0 на "Санкт Якоб" снощи, като успяха да наваксат пасива от 0:1 от първия мач в София седмица по-рано. 

"Заслужено се класирахме в групите в Лигата на конференциите. Изиграхме добър мач. Трябваше да наваксаме пасив от първата среща. Имахме план и го изпълнихме. Отне ни малко повече време, но съперникът ни единствено се стремеше да руши. Беше ясно, че има напрежение върху момчетата и затова съм изключително щастлив за отбора и за клуба. Но бяхме готови и за сценарий, в който нещата не се получават.", сподели Фрай.

"Много съм доволен от представянето на отбора. Всяка секунда, всяка минута футболистите опитваха да притискат противника. В края всички усилия дадоха резултат. Не им дадохме никакви шансове. Доминирахме през цялото време, играхме с много темпо и желание, показахме воля. Вторият гол на Михи Ланг беше постигнат именно по този начин, с много воля, но такива неща се получават често във футбола.

Опитните играчи като Фаби Фрай и Ланг много помогнаха. Младите момчета също се представиха отлично. Всеки знаеше своята роля на терена и се постара да я изпълни по най-добрия начин. Поставихме съперника под натиск и чакахме да се пречупи. Бяхме търпеливи, вкарахме първи гол, а след това и втори." , коментира мениджърът.

"Искам да благодаря на феновете, че повярваха в отбора и дойдоха на стадиона да ни подкрепят", завърши Фрай след мача.