Отборът на Лудогорец излиза в поредната си голяма битка в Европа през кампанията. Българският шампион гостува тази вечер на Еспаньол в четвъртия кръг от груповата фаза на Лига Европа, с основната мисъл е за победа и продължаване напред в турнира.

Срещата от Група H тази вечер от 22.00 часа е между двата отбора, заели водещите места в потока. Еспаньол е на първата позиция със 7 точки, а „орлите” са на второ с 6. Останалите два тима са Ференцварош с 4 пункта и ЦСКА Москва на дъното в подреждането без нито една точка.

Битката се очаква с изключително голямо нетърпение от феновете на Лудогорец, които очакват да получат реванш след първия мач между двата тима. Еспаньол надви Лудогорец в Разград преди две седмици с минималното 1:0, с което нанесе първа загуба на „орлите” в Лига Европа. Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев също даде подобна заявка: "Това, което искам за мача, е да успеем да променим резултата от първия двубой. Всички са на линия, нямаме проблеми с контузени футболисти."

Очаква се наставникът на испанския тим Пабло Мачин да даде почивка на част от играчите си. Старши треньорът на каталунците отново ще направи ротации в състава за предстоящия мач от груповата фаза на Лига Европа. В същото време обаче голямата звезда на Еспаньол Ву Лей да играе българския шампион.

В последния шампионатен двубой на "орлите" се видя, че Клаудиу Кешеру и Яцек Горалски са готови са игра. Под въпрос за срещата с каталунския тим беше румънският бранител Драгош Григоре. Ренан е възстановен от операцията, но е малко вероятно да бъде предпочетен пред Пламен Илиев под рамката на вратата.

Отборът на Лудогорец е загубил всичките си пет мача срещу испански тимове до този момент. Ако победят, "орлите" ще бъдат много близо до преминаване в следващата фаза на турнира. При равенство шансовете също се запазват, като до края на груповата фаза след този в Барселона българите гостуват на ЦСКА Москва в руската столица и приемат унгарския шампион в Разград.

Френският арбитър Франсоа Льотексие ще ръководи мача тази вечер. Помощници на стадион "RCDE" ще бъдат Сирил Мюние и Мехди Рамуни.