Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев бе повече от доволен след големия успех над ЦСКА Москва на старта на група Н в Лига Европа с 5:1. Треньорът призна, че най му е харесало третото попадение, както и цялостната игра на „орлите”.

„Искам да благодаря на играчите за целия мач. Той не тръгна добре за нас, след като ни поведоха. Следвахме си плана и обърнахме. Казах им, че ако продължим така имаме време да вкараме два гола. За мой късмет за няколко минути вкарахме три гола, а после играчите разкриха истинския си потенциал”, започна Генчев пред БНТ.

Шеметно 5:1! Лудогорският марш отвя "армейците" от Москва

„Щом успяваме да победим ЦСКА Москва с 5:1, е нормално да се приеме, че това е най-силният ни мач. Дано отсега да показваме все по-силни игри. След като поведохме в резултата, ЦСКА пое рискове в атака и атакуваха с повече играчи. Хубавото е, че не допуснахме гол второто полувреме, а вкарахме пет”.

„Начинът, по който играхме през първата част, ми даваше увереност, че можем да обърнем мача и да вземем резултат. Нашата цел е да излезем от групата, а сега повеждаме в класирането. След 2 седмици играем с Ференцварош, а ако ги победим, днешният им хикс ще е добър за нас”, коментира още той.

„Срещу унгарците не бяхме в пълния си състав по-рано през лятото. Липсваха петима футболисти, а сега очаквам всичко да е много по-различно. Третият гол бе изключителен и радостта ми беше, защото преднина от два гола ни даде спокойствие. Оттук нататък целта е една и съща – излизане от групите. Вярвам, че ще се класираме за следващата фаза. Аз гледам да използвам всяка една минута да работя. Искам отборът да изпълни целите си, а сега е важно представянето на отбора”, завърши Станислав Генчев.

„Създадохме четири чисти голови положения и два пъти нацелихме греда. Това през първата част. Говорихме си, че трябва да сме смели и да атакуваме повече отляво през 17-годишното момче, което няма никакъв опит. Когато бъде подложен на натиск, е вероятно да допусне грешки”, коментира пък Генчев на пресконференцията след срещата.

„Това е една от най-изразителните победи на отбора досега, но със сигурност не от лесните. ЦСКА е много добър отбор и не е лесно да вкараш пет гола на руския тим. Те трябваше да се отворят през втората част, но нашият план се реализира, което е хубаво”, коментира още Генчев на въпроси от руските журналисти.