Лудогорец остана далече от зададените стандарти от предишните си две участия в Лига Европа. Българският шампион завърши 1:1 в домакинството си срещу Цюрих, в последния мач от група „А“ на Лига Европа. Разградчани за първи път не само не успяха да прескочат груповата фаза, но и не успяха да постигнат победа в надпреварата. Лудогорец завърши на последно място в класирането с 4 точки.

Лудогорец надигра отбора на Цюрих, но така и не успя да стигне до първи успех в тазгодишното издание на Лига Европа. Българският шампион пропусна по-чистите положения в срещата, докато швейцарският тим успя да вкара гол в една от редките си ситуации пред вратата на Хорхе Броун. 

Лудогорец влезе по-добре в мача и създаде първата сериозна опасност в 13-та минута, когато Якуб Швиерчок отправи много опасен удар, но Андрис Ванинс успя да спаси. След това отбитата топка попадна в Марселиньо, който шутира, но Ванинс отново бе на мястото си и спаси.

Цюрих поведе в резултата в 21-та минута. Бенямин Кололи центрира от фаул в наказателното поле на Лудогорец, където Стивън Одей скочи в единоборство за високата топка, а Рафаел Форстър с глава си отбеляза автогол, изпращайки я във вратата на Хорхе Броун. 

Лудогорец можеше бързо да изравни резултата. В 28-та минута Якуб Швиерчок бе изведен сам срещу Ванинс, но полският нападател не успя да преодолее вратаря на Цюрих, който успя да избие в корнер.

Натанаел стреля от фаул в 32-та минута, топката се спря в напречната греда, след това Ванинс се намеси и изби в корнер.  

Лудогорец успя да изравни резултата в добавеното време на първата част. Натанаел за пореден път от началото на срещата изпрати центриране от левия фланг. Централният бранител на гостите Криезиу отигра ужасяващо в опита си да изчисти с крак и изпрати топката право у непокрития на 7-8 метра от вратат Швиерчок. Последният без да се забавя шутира в далечния ъгъл покрай безпомощния вратар. 

През второто полувреме нивото на игра видимо спадна. Лудогорец ограничи съвсем играта на съперника, но в същото време и българският шампион не успя да създаде много опасности пред вратата на Цюрих.

Една от малкото възможности пред Лудогорец през втората част се откри пред Вандерсон в 61-та минута. Вандерсон получи много добър пас от Марселиньо в наказателното поле на Цюрих, но се забави с удара и Криезиу успя да изчисти топката в корнер. Вандерсон отне топката в 69-та минута, навлезе в наказателното поле на Цюрих и стреля, но Ванинс спаси. 

Светослав Дяков се опита да изненада Ванинс в 71-та минута, но след удара му топката излезе в аут.

Лудогорец можеше да стигне до победата в 89-та минута. Димо Бакалов подаде към Клаудиу Кешеру, който стреля от дистанция, но Ванинс плонжира и спаси. 

След това равенство Лудогорец завърши с 4 точки, на последно място в групата.

Лудогорец с най-слабата си кампания в групите на ЛЕ

Тони Здравков: Липсват ни головете, оттук нататък – титла и Купа​

Вандерсон: Разочаровахме много хора

Георги Терзиев: Можеше да се представим по-добре

Капитанът Дяков: Искахме повече точки, но това е реалността​

Класиране в група „А“ на Лига Европа:

1.      Байер Леверкузен 13 точки

2.      Цюрих 10 точки

3.      АПОЕЛ 5 точки

4.      Лудогорец 4 точки

Лудогорец – Цюрих 1:1 

0:1 Рафаел Форстър 21' (автогол)

1:1 Якуб Швиерчок 45+1'

Лудогорец: 1. Хорхе Броун – 5. Георги Терзиев, 90. Рафаел Форстър, 3. Антон Недялков – 4. Сисиньо, 18. Светослав Дяков, 44. Яцек Горалски, 6. Натанаел – 84. Марселиньо, 73. Якуб Швиерчок, 88. Вандерсон

Старши треньор: Антони Здравков

Цюрих: 1. Андрис Ванинс – 37. Фабио Диксън, 17. Умару Бангура, 31. Мирлинд Криезиу, 12. Хаким Генуш – 94. Салим Хелифи, 6. Виктор Пáлсон, 14. Тони Домгьони, 70. Бенямин Кололи – 7. Адриан Винтер, 15. Стивън Одей

Старши треньор: Людовик Манин

Стадион: „Лудогорец Арена“

Съдия: К. Левников