Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков прие спокойно ремито 1:1 срещу Цюрих в последния мач на своя тим от група А на Лига Европа за сезон 2018/2019. Опитният футболист заяви, че късметът не е бил на страната на разградчани в хода на цялата им кампания и те трябва да си извадят нужните бележки, докато се съсредоточат вече изцяло върху вътрешното първенството и мачовете за Купата на България.

„За нивото на Лудогорец не е добре (да завърши без победа и с 4 ремита – б.р.), искахме да имаме повече точки, но това е реалността. Трябва да гледаме нещата честно и коректно. Днес надиграхме отбора на Цюрих, но за съжаление не спечелихме. Дано догодина се върнем доста по-силни в Европа”, пожела си  Дяков пред БНТ.

„Със сигурност днес не е имало несериозно отношение. Днес направихме много силен мач. Имахме доста ситуации, много пространства. Съперникът нямаше чисто голово положение, попадението от фаул не го броя. Късметът като цяло ни липсваше в тази кампания. Никой отбор не ни надигра, с изключение Леверкузен в първия мач. След това - никой. Дано се върнем подсилени за Европа през следващия сезон.”

„В момента Лудогорец има много силни футболисти, могат да дадат още много. Като говоря за подсилване, имам предвид изчистване на грешките, да подобрим нещата, които ни куцат. Само така можем да вървим напред.”

„Сега ще сме по-концентрирани в нашето първенство. Това са големи мачове за нас и основното ни внимание е към тях. Сега вече ще се опитаме да си свършим работата на домашната сцена както трябва”, допълни Дяков.