Левски скоро ще зарадва феновете си с откриването на новия музей на историята на клуба. А голямата изненада за всички левскари ще е показването за първи път на Учредителния протокол на клуба, който е датиран още от 1911 г. 

Това разкри Илия Христов от Сдружение "Сини сърца", като добави, че ще има специална пресконференция с ръководството на клуба за откриването и на нея ще бъде представен изключително ценният документ от архива на вековния клуб. 

Така Левски ще стане едва вторият софийски клуб, който ще предостави на широката общественост своя Учредителен протокол. Досега това стори само Славия, като документът тогава беше демонстриран за 100-годишнината на "белите" през 1913 г. 

Иначе в музея на Левски ще има много интересни предмети от богатото и славно минало на клуба. Сред тях ще са оригинална фланелка от сезон 1967/1968, носена от човека с най-много мачове в историята на Левски Стефан Аладжов. 

Там е и екип на покойната легенда Сашо Костов, с който той е започвал престоя си на "Герена" и който е видял в музея по-малко от месец преди да почине. Фланелката е от сезон 1957. Там ще има и множество архивни снимки от най-ранните години на съществуването на Левски, предоставени от архива на бившия футболист и треньор на "сините" Иван Радоев-Баба Рада.