Опорният полузащитник на ЦСКА Кристиян Малинов обясни голямото значение на първия гол във вратата на Титоград при победата с 4:0 над черногорския съперник в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Според българския национал „червените” на практика вече са се класирали за следващия етап в турнира, стига да не допуснат „някакви невероятни глупости” след седмица.

„Това беше началото, което очаквахме и за което се готвехме на лагера в Австрия. Добър мач се получи. Те бяха до първия гол. Знаехме, че ако вкараме, те отиват на 4-5”, заяви Малинов със самочувствие пред bTV.

„Да не казвам голяма дума, но мисля, че решихме интригата в мача. Стига да не направим невероятни глупости там, продължаваме напред.”

Именно 25-годишният Малинов реализира четвъртия гол за ЦСКА в срещата, разписвайки се с воле от почти 40 метра след подарък от противниковия вратар Саша Иванович.

„Импулсивно стана голът. Топката ми падна на десния крак и реших да опитам. Така се получи голът. За мен няма значение дали играя по-напред или по-назад, давам всичко за отбора. Пак повтарям – получи се импулсивно.”

„Отдавам ситуациите пред Титоград на нашата припряност. Малко повече напрежение има в първия официален мач. От днес започваме да мислим за двубоя срещу Етър, едва след него ще се концентрираме върху следващия съперник. Смятам, че в реванша ще се справим без проблеми”, допълни Малинов.