УЕФА наложи тежко наказание на Легия Варшава в Шампионската лига заради неправомерно използване на играч в мача със Селтик. Така полският тим отпада от надпреварата за сметка на шотландците, а това повлия за разпределението на урните. По тази причина Лудогорец ще бъде непоставен при жребия за плейофната фаза на Шампионската лига.

Така задачата на българския шампион се усложнява, тъй като евентуалните съперници на състава вече са тимовете на Селтик, Залцбург, Стяуа Букурещ, Апоел Никозия или БАТЕ Борисов.

УЕФА наложи служебна загуба с 0:3 на Легия Варшава и по този начин с общ резултат 4:4 Селтик продължава напред в надпреварата.  

Санкцията бе наложена заради пускането в 86-та минута на Бартош Бережински в реванша. Футболистът не е имал право да участва в двубоя.

През 2010 година подобен казус имаше по време на мача между Дебрецен и Литекс. Тогава унгарците използваха футболиста Петер Мате неправомерно. След това обаче от Дебрецен признаха, че са допуснали грешка. Тогава от Литекс също последва жалба, но съперникът на българския тим бе само глобен с мотива, че „това нарушение на правилата не е повлияло на крайния резултат на мача“.