Има вероятност, макар и малка, отборът на Лудогорец да не бъде поставен при днешния жребий за плейофната фаза на Шампионската лига.

Причината е спешна среща в УЕФА във връзка с проблем, касаещ двубоя между Селтик и Легия Варшава. В реванша поляците са използвали неправомерно футболист. От Селтик, които отпаднаха, незабавно последва жалба по случая с играча Бартош Бережински.

Очаква се по-късно през деня, малко преди жребия, от УЕФА да излязат със специално становище по случая.

Ако все пак тимът на Легия Варшава бъде наказан с изхвърляне от турнира, Селтик ще се завърне в жребия като поставен, което ще остави Лудогорец сред непоставените тимове. Това се случва, тъй като българският шампион зае мястото на шотландците в схемата при поставените, след отпадането на състава след реванша в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

През 2010 година подобен казус имаше по време на мача между Дебрецен и Литекс. Тогава унгарците използваха футболиста Петер Мате неправомерно. След това обаче от Дебрецен признаха, че са допуснали грешка. Тогава от Литекс също последва жалба, но съперникът на българския тим бе само глобен с мотива, че „това нарушение на правилата не е повлияло на крайния резултат на мача“.

Ако УЕФА изхвърли Легия Варшава, а върне Селтик, тимът ще бъде поставен и ще има за евентуални съперници Лудогорец, Малмьо, Олборг, Марибор или Слован Братислава, пише BBC.

При това условие, разградския състав може да се падне срещу Селтик, Залцбург, Стяуа Букурещ, Апоел Никозия или БАТЕ Борисов.

Ако обаче европейската централа се смили над Легия Варшава и Лудогорец остане сред поставените (което е по-вероятно), българският шампион ще срещне един между отборите: Малмьо, Олборг, Легия, Марибор и Слован.

Жребият е от 13.00 часа наше време и ще можете да проследите на живо в Gong.bg.