Тази вечер Лудогорец ще опита да направи поредната си голяма крачка към своята цел - излизане от групите на Лига Европа. В 20 часа на "Лудогорец Арена" разградчани приемат Спортинг Брага.

До този момент Лудогорец се справя великолепно като има 7 спечелени точки от 9 възможни. В това число влиза и страхотна победа с 2:0 над Брага в Португалия.

Това дава възможност на българския шампион да се надява на осигуряване на място в елиминациите още тази вечер като за целта трябва да победи за втори път португалците. Така Лудогорец ще има 10 точки и ще бъде недостижим на едно от първите две места.

Задачата обаче няма да е никак лесна, защото съперникът е крайно амбициран да се реваншира за първия мач. Тимът е в серия от пет поредни победи в местното първенство.

Лудогорец пък на свой ред вече има десет поредни успеха във всички турнири, а в последния си двубой победи Левски с 2:0.

През този сезон в Европа Лудогорец е спечелил и четирите си домакински двубоя, вкарвайки 11 гола и допускайки само 3.

Димитър Димитров: Искам максимума от мачовете с Брага и ЦСКА

В сблъсъка тази вечер Димитър Димитров ще трябва да се справя без Натанаел, който е контузен. Същото се отнася за Раул Силва от състава на гостите.

Добрата новина е, че своето завръщане в тима в Европа ще направи Върджил Мисиджан, който най-вероятно ще оформи четворката в предни позиции заедно с Джоди Лукоки, Вандерсон и Марселиньо.

За Брага кадровите проблеми като цяло са повече, а освен това треньорът Абел Ферейра е наказан за този двубой и на пейката ще бъде Жоао Мартинш.

Двубоят следете в GONG.BG, както и по Дарик радио.