„Честитя на играчите на Левски за 90-те минути борба, тичане и това как играхме. Единствено, накрая нямахме и късмет, но Марибор е добър отбор, имаше повече късмет и при 1::1 отива напред. Играчите дадоха всичко възможно от себе си. В този момент не можем повече“, коментира старши треньорът на Левски Люпко Петрович след отпадането от словенския Марибор във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

„Мога да кажа, че тимът на Левски днес игра добре. Във важните моменти ни липсваше и малко късмет, а и съдийство. Съдията леко свири за противника. Този съдия леко свири дузпа за противника, а за нас в две ситуации не даде. През второто полувреме ни вкараха лек гол, а ние имахме по-чисти положения за гол. През второто полувреме от една ситуация ни вкараха гол“, заяви Люпко Петрович.

„Не знам какво трябваше повече да направим при смените. Това е футболът и така се случи. Направихме пропуски. Имахме положения да решим мача, но не ни се отдаде. Марибор заслужено продължава напред, но и ние заслужавахме. Късметът реши кой продължава. Трябва да извлечем поуки от това как и защо стана, и да научим някои уроци“, каза още Петрович, а на въпрос да слуховете за евентуална негова смяна, сръбският специалист заяви:

„Това не ме интересува. Не, не.“

„Не успяхме, а отборът, който продължава напред с повече късмет е Марибор. В такива мачове трябва и късмет. Виждате, че играчът, който вкара гол за тях, не вкара от дузпа. Той е най-добрият нападател в словенското първенство. Ние нямахме концентрация да завършим нападението си както трябва“, коментира още Петрович и продължи:

„Отпаднахме след два мача, които не загубихме. Жалко е за отбора, тъй като и в двата мача бяхме по-добри. Продължаваме са работим и да подготвяме отбора за старта на първенството. Ще се борим за всяка точка и ще дадем всичко от себе си, за да побеждаваме.“

„Не мога нищо да кажа за нови футболисти. Мога само да кажа, че моите играчи дадоха всичко от себе си. Дали липсва 1-2 класни играчи, не искам повече да говоря. Кога ще успеем да доведем класен играч, не знам. Продължаваме да работим. От първия ден до сега аз съм горд от работата, която вършим в Левски“, завърши сръбският треньор на „сините“.