По традиция наставникът на ЦСКА Любослав Пенев позволи на медиите да присъстват единствено на откриващите 15 минути от тренировката на „червените” снощи на стадион „Олимпико”.

По същия начин той процедира на абсолютно всички последни тренировъчни занимания преди мачовете от европейските клубни турнири.

Любопитното в случая е, че строгото правило вчера бе валидно и за пратения от Станимир Стоилов помощник треньор на „А” отбора ни Красимир Безински.

Той пристигна за тренировката на централния римски стадион, която започна в 21.20 часа българско време с идеята да я проследи, като по този начин добие допълнителна представа за набелязаните от Стоилов „червени” играчи за държавния тим. В крайна сметка пратеника на националния селекционер видя само разговора на Пенев с играчите в центъра на терена и съвсем малко от първоначалната закрявка. Той бе помолен от стюардите на „Олимпико” да си тръгне заедно с журналистите.

Според предварителни информации, очаква се за предстоящите две последни световнпи квалификации Станимир Стоилов да повика минимум четирима играчи от ЦСКА, като в полезрението му е попаднал и представящият се добре в последните няколко срещи Костадин Стоянов.

Съставът от играчи от „А” група за мачовете срещу Кипър и Грузия ще бъде обявен утре, а списъка с повиканит легионери вече бе оповестен.