Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев обяви, че е доволен от победата над Могрен като гост с 2:1 в Шампионската лига, макар че успехът дойде едва в последните минути.

Пенев опроверга твърдението, че липсата на информация за Могрен е изиграла лоша шега на българския шампион.

„Няма такова нещо, явно някои си вади грешки вчепатления, това е няма информация, не значи, че не познаваме съперника. Знаехме че ще играе защитно, на контраатака, оттам дойде и единсвеното им положение за гол. Това, че срещу нас се играе защитно, не ни притеснява. Във фаза атака имахме много положения – 12-13 и успяхме да вкараме само две. Беше въпрос на време да вкараме гол. Доволен съм, първи мач, победа на чужд терен, повече не мога да искам от момчетата,“ заяви Пенев.

„Те са много по-сработени с останалите момчета, не е лесна адаптацията към стила, към качествата на останалите футболисти. Пожелавам на всички мои нови футболисти максимално бързо да се адаптират,“ коментира наставникът за това, че новите играчи не се изявиха добре, а резервите Тодоров и Цветанов донесоха победата.

„Имаме предимство преди втория мач. Но нито един противник не бива да се подценява. Има реванш, към който трябва да подходим сериозно,“ добави Пенев. „Работим по подобряване на играта всеки ден, всяка седмица.“

„Полувремената бяха почти еднакви. Малко бавно играхме първото полувреме, но продължихме да играем по един и същ начин. Имаше и напрежение, първи мач в Европа, така е,“ завърши Любо Пенев.