Литекс поднови тренировки след ден почивка, която получиха играчите от своя наставник Красимир Балъков. В неделя следобед „оранжевите“ направиха сериозно занимание на своята база и вече всички сили са насочени за реванша с Верис в четвъртък.

Ловчанлии са амбицирани да отстранят съперника си и да продължат напред в турнира, където ще играят с някой измежду унгарския Диошдьори ВТК (Мишколц) и малтийския Биркиркара. Първата среща при тях завърши с трудна минимална домакинска победа за маджарите с 2:1, които вкараха победния си гол в последната минута.

Междувременно лекарският щаб на Литекс прави всичко възможно да вдигне на крака крилото Данило Асприя и младока Кирил Десподов за реванша с Верис. Двубоят с молдовците в Ловеч е на 10 юли (четвъртък) от 20:45 часа. Колумбиецът и юношеският национал пропуснаха първия мач (0:0) заради леки травми, като дори не пътуваха за Молдова.Старши треньорът Красимир Балъков прецени да не рискува излишно здравето им и ги остави да се възстановяват в Ловеч, съобщиха от клуба.