Момчил Цветанов ще бъде заместникът на контузения Данило Асприля в мача срещу молдовския Верис днес. Двубоят от първия квалификационен кръг на Лига Европа е от 17.30 часа на стадион "Спортив Районал" в отстоящия на 40 километра от Кишинев град Орхей.

Колумбийското крило на «оранжевите» не пътува за молдовската столица, тъй като е невъзстановен от получена преди седмица травма. Тя му попречи да вземе участие и в последната контрола на Литкекс – победата с 2:0 срещу Славия.

Очаква се наставникът на «оранжевите» Красимир Балъков да пусне в игра същия състав от въпросната проверка и срещу молдовския дебютант в евротурнирите. На вратата ще стартира Илко Пиргов. Пред него в защита ще действат Страхил Попов, капитана Николай Бодуров, Джаксън Менди и Васил Божиков. Двойката опорни полузащитници ще бъде съставена от Петър Златинов и Никола Колев, а пред тях ще играят Омар Косоко, Момчил Цветанов и Армандо Ваюши. Атаката на Литекс ще бъде водена от голмайстора на тима за миналия сезон Уилмар Джордан.

Реваншът срещу Верис е на 10-и юли от 20.45 часа на Градския стадион в Ловеч.


Ивайло Йовчев, специален пратеник на Дарик радио в Молдова