Лудогорец събра общо 68 838 зрители в трите си домакински срещи от груповата фаза на Шампионската лига.

Това прави средно по 22 946 зрители на мач. Най-посетеният от трите двубоя на лудогорци в София е този срещу Арсенал – 30 862 зрители. На второ място се нарежда двубоят с Базел, който събра 20 821 души, а трета е срещата с ПСЖ – 17 155 по официални данни.

Малко или много са тези зрители? Със сигурност ще има две мнения по въпроса, затова ще си служим само със сухите факти. При капацитет на „Васил Левски“ 43 340 места това прави малко над половината капацитет на стадиона. Факт е, че броят на зрителите е по-малък, отколкото при предходното участие на Лудогорец в групите на Шампионска лига.

Но да отбележим също, че с присъствието в групата на Реал Мадрид и Ливърпул тогава съперниците бяха по-впечатляващи и притегателни за публиката от сегашните. Факт е обаче и това, че Лудогорец изпреварва няколко клуба по домакинска посещаемост в тазгодишното издание на турнира.

Зад българския шампион остават със сигурност Ростов, Монако и Динамо Загреб, с голяма вероятност и Брюж, на който предстои последен домакински мач в Белгия. И да, тук могат да бъдат приложени аргументи, че капацитетът на стадиона на Ростов е малък, че в Монако традиционно нямат голяма посещаемост, че Динамо Загреб има проблем с ултрасите си, че Брюж не се представя добре... Но цифрите са такива.

Тълкувайки тези факти, от друга страна следва да отчетем, че билетите съвсем на бяха евтини за джоба на българския запалянко.

Освен това да не забравяме, че Лудогорец не домакинства на своя собствен стадион, а на 300 км от него. И все още е нова, макар и вече стабилна величина в българския клубен футбол. Тим, който продължава да трупа фенска маса, а не разполага с традиционна такава по подобие на Левски и ЦСКА.