Традиционно в понеделник ви питаме: Кое събитие ви впечатли най-много през изминалата седмица?

Последните седем дни изобилстваха от спортни емоции. Акцентът бе футболът, но не само, тъй като фноменалният световен рекорд на българската лекоатлетка Йорданка Донкова вече е в историята. Постижението ѝ на 100 метра с препятствия беше подобрено от американката Кендра Харисън пи време на турнира от Диамантената лига в Лондон.

Освен това допинг скандалът с руските спортисти се разгоря с нова сила и постави под въпрос участието на всички руснаци на Олимпиадата в Рио. В края на седмицата обаче дойде решението на МОК все пак да допусне руснаци за участие на Игрите.

ГЛАСУВАЙТЕ В НОВАТА НИ АНКЕТА ТУК

Що се отнася до футбола, то седмицата бе доста гореща. Лудогорец продължи напред в квалификациите на Шампионската лига, а Левски и Берое напуснаха напреварата в Лига Европа, след като бяха остранени във втория кръг на пресявките.

Лудогорец се класира за следващия етап на Шампионската лига с лека победа без затруднения и във втория мач срещу черногорския първенец Младост, този път в Подгорица и с 3:0. Така родният първенец си уреди среща със сръбския гранд Цървена звезда.

Левски изигра много солиден европейски мач в реванша срещу Марибор от втория квалификационен кръг на Лига Европа, ала не можа да отстани словенците. Отборът на Дарко Миланич стигна до 1:1 пред препълнения "Георги Аспарухов" и след нулевото реми от преди седмица продължава напред за два сблъсъка срещу шотландския Абърдийн.

Берое си тръгна от евротурнирите след втория квалификационен кръг на Лига Европа. Старозагорци паднаха с минималното 0:1 на гости на ХИК Хелзинки и с общ резултат 1:2 се простиха с мечтата си да продължат напред.

Отборът на ЦСКА-София пък завърши летните си контроли с престижно реми срещу играещия в Серия А Удинезе. На стадион „Българска армия“ двубоят, преди началото на който „червените“ представиха състава си, завърши при 0:0, като интересните ситуации не липсваха. 

Стана ясно и че Астън Вила няма да предложи договор на Стилиян Петров. Мениджърът на отбора Роберто ди Матео се изказа ласкаво за българина, но деликатно посочи, че няма да разчита на него в състава си.